Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

C More-vd:n om rättighetskriget: Desperat av MTG

Publicerad: 13 oktober 2015, 10:06

Manfred Aronsson.

Foto: Andreas Elgstrand.

C Mores vd Manfred Aronsson hävdar att han är nöjd över tappet av La Liga och Serie A. – Det känns mer eller mindre som att MTG desperat försöker kämpa sig kvar, säger han.


Ämnen i artikeln:

MTGC MoreManfred Aronsson

tisdagsmorgonen stod det klart att MTG köper rättigheterna för spanska La Liga och italienska Serie A, som tidigare ägdes av C More. De köpte även rättigheterna för Ligue 1. Nyligen berättade MTG också att sändningsrättigheterna till Premier League har förlängts.

Men att rättigheterna nu går till konkurrenten är inget som bekymrar Manfred Aronsson, hävdar han själv.

– Då hade vi kämpat för rättigheterna, men det här var en medveten strategi från oss. Det här är rättigheter som genererar ett relativt marginellt intresse, säger han.

C Mores rättigheter för La Liga och Serie A gick ut strax efter sommaren. Enligt Manfred Aronsson har de inte märkt av något tapp på betalande kunder sedan dess.

– Vi har inte sett något kundavhopp över huvud taget – ingenting.

Och du skulle berätta för mig om så var fallet?
– Ja.

C Mores strategi är nu att satsa på samtliga matcher från de fyra svenska ligorna: SHL, Allsvenskan, Hockeyallsvenskan och Superettan. De planerar också att sjösätta en ny golfkanal efter årsskiftet.

– Vi vill tydligt erbjuda en lokal premiumprodukt med samtliga matcher på ett och samma ställe. I den strategin ingår det också att ta bort Allsvenskan från Viaplay, som inte kommer att ligga där nästa år, säger Manfred Aronsson.

Han tycker också att det i och med MTG:s nya rättighetsköp är viktigt att poängtera att de tidigare tappat Hockeyallsvenskan och USA:s PGA-tour – rättigheter som nu ägs av C More.

Ni satsar svenskt – men det ena behöver väl inte utesluta det andra?
– Alla rättigheter kostar mycket pengar. Vi har relaterat priset till värdet att behålla dem. Däremot är Premier League väldigt viktig för dem – men rättigheterna till La Liga och Serie A förstår jag mindre.

Hade ni hellre velat ha rättigheterna till Premier League?
– Premier League är en central och dyrbar del, men ingår inte i våra planer. Du måste bestämma dig för vad du vill bygga upp – och där har vi valt att gå på den svenska delen.

Du säger att ni inte tappat kunder – men finns det inte en risk för det nu när MTG gått ut med att de nu äger rättigheterna?
– Det finns alltid en risk för det, men vi har gjort bedömningen att det inte var värt det efter att ha fått så få reaktioner under de första månaderna.

Så du är nöjd med utfallet?
– Mycket nöjd. Det är exakt enligt vår strategi.

Vad betalade ni för Serie A och La Liga?
– Det kommenterar vi inte, men jag kan säga att de är väldigt, väldigt dyra och inte står i proportion till vad de genererar. Jag vet vad vi har fått betala och det är stor del därför C Mores resultat varit betungande.

Så du tror att den här strategin kommer att ge mer positiva siffror för C More framöver?
– Det är ingenting vi vänder över en natt – men på lång sikt tror vi att det här är en mer effektiv setup av sporträttigheter.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

MTGC MoreManfred Aronsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.