Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

C-profil blir ny SVT-chef

Publicerad: 25 november 2014, 15:29

Christer Mellstrand.

Foto: Nikadelika.

Centerpartiprofilen Christer Mellstrand blir tillförordnad marknadschef på SVT från mitten av januari. – Det känns väldigt hedervärt och jättestort att få jobba med public service, säger Christer Mellstrand till Resumé.


Ämnen i artikeln:

MTGSVT

Christer Mellstrand kommer närmast från MTG där han har jobbat de senaste sex åren och haft titeln Head of inhouse agency.

Den senaste tiden har han varit föräldraledig och blev uppringd av SVT som frågade om han var intresserad av tjänsten.

– Det finns mycket att ta tag, och vad jag ska börja med återstår att se när jag är på plats. Det skulle vara förmätet av mig att säga hur det kommer att gå till, säger Christer Mellstrand.

Vad kan du ta med dig från det kommersiella in i public service?
– På kommerisell tv har man ett annat resultatfokus, som kan vara bra och dåligt. Jag har jobbat mycket med kanalgrafik och byggt upp hela MTG:s hela inhousebyrå.

Vad tar du med dig från MTG?
– Som ett bolag i ständig förändring med högt tempo. Ett bolag där man får chansen att testa sina vingar om man tycker att något är spännande. De ska vara stolta över det.

Varför byter du jobb?

– När man får möjligheten att jobba med en av världens bästa public servicebolag finns det inget att välja på. Då måste man prova det - det var ett givet beslut.

Christer Mellstrand lämnar enligt egen uppgift samtliga politiska uppdrag vid årsskiftet.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

MTGSVT

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.