Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Café Bärs blir egen serie

Publicerad: 5 december 2012, 11:34

Foto: Kanal 5.

Tjena! Kvartetten Bajen-fans i Café Bärs i Kanal 5:s Partaj har nu blivit så populära att de får en egen tv-serie. Det framgick i samband med att Kanal 5 presenterade sitt vårprogram vid ett frukostmöte på Berns i Stockholm.


Ämnen i artikeln:

Carina BergFilip och FredrikKanal 5

I trailern till nya serien lät det ungefär så här:
– Vi kan väl inte prata Bajen en hel säsong.
– Nej, men vi ska prata om bärs också.
– Så det blir både Bärs och bajen.
– Ja.
– Tjena.

Kanal 5:s satsning på att Cafe Bärs blir en egen serie är ändå bara ett  exempel på att allt nytt som man har i pipeline inför våren:
– Jag tog tåget in till jobbet på grund av snövädret. Och då var det ett  innebandygäng som sade tjena till varandra. Så det är otroligt kul att  det här har fått så stort genomslag, säger Johan Petersson, en av  programledarna för Partaj.

En annan nymodighet är naturligtvis att Carina Berg börjar på kanalen  per den 1 januari. Hon skämtade till det lite om vad hon ska göra  framöver:
– Jag ville utnyttja den position som jag har fått. Så jag gick igenom  vad jag hade sagt att jag ville bli när jag skulle bli stor och en sådan  dröm var musikalstjärna, haha. Och jag bestämmer ju, haha, säger Carina  Berg.

Hon berättar också att reaktionerna inte lät vänta på sig då det blev klart att hon skulle lämna TV4 och Berg flyttar in:
– Några var glada, andra brydde sig inte och vissa var skitförbannade  och undrade om jag var dum i huvudet. Men jag tror att den sistnämnda kategorin är  hardcore-fan av Berg flyttar in, säger Carina Berg.

Hon förklarar också att sågott som samtliga produktionsbolag hörde av  sig med idéer så fort det blev klart att hon skulle gå över till Kanal  5:
– Produktionsbolagen vet att det finns ett mod hos Kanal 5 att prova nya idéer, säger Carina Berg.

Andra nyheter för våren är att komikerduon Filip & Fredrik drar igång nya programmet Hissen.

Duon kunde inte låta bli att ge en liten passning till Carina Berg:
– Det är bra att vi inte har något inspelat och jag kan säga att vi  aldrig brukar vara i så här fina lokaler. Det är bara för att imponera  på dig Carina Berg, säger Fredrik Wikingsson.

Hissens idé bygger på att två personer med någon form av koppling till varandra blir instängda i en hiss över en helg:
- Vi hoppas att det blir obehagligt, stelt och oerhört svettigt, säger Filip Hammar.

Då frågar Axel Eriksson, som är chef för svenska produktioner på SBS TV, hur man gör om man måste gå på toaletten.
- Om vi själva fick välja hade vi ställt in en toalett, men vi får väl pissa i pet-flaska eller något.

Fredrik Wikingsson fyller i:
– Hissen är ett sätt att simulera öppenhjärtliga samtal. Att visa att det inte rör sig om något skådespel.

Duon berättar också att man har fått en ytterligare spot till sitt  förfogande, men har ännu inte riktigt kommit på vad man viga den åt:
– Arbetsnamnet är låga trösklar, hehe, säger Fredrik Wikingsson.

En ytterligare nyhet är att Ullared drar igång igen efter två års uppehåll.
Inköpschefen Katarina Eriksson berättade också att man har en   annorlunda satsning inför att Maya-kalendern säger att jorden går  under i december. Man ska visa hela fem katastrof-filmer – alltifrån  Delete till Exploding Sun:
– Under förutsättning att Maya-indianerna har fel och vi alla överlever  visar vi filmerna i februari för att konkurrera med Melodifestivalen.

Kanal 5 drar också igång ett antal nya serier. - alltifrån Person of  Interest, som är en actionserie till Hannibal där den danske  skådespelaren Mads Mikkelsen spelar seriemördaren Hannibal Lecter.  

En ny serie är också The Carrie Diaries, som ersätter Gossips spot.  Serien handlar om Sex and the Citys Carrie Bradshaw på 1980-talet.

En ytterligare ny serie är Arrow och här kunde inte Katarina Eriksson  låta bli att berätta hur imponerad hon blev av huvudrollsinnehavarens  torso:
– Vi har alla sett Zlatans torso, men det här är mycket värre.

Andra nyheter är dramaserien Red Widow, actiondramat Zero Hour och dramakomedin Devious Maids.

Kanal 5 fortsätter också sina sportsatsningar och sänder fem VM-kvalmatcher i fotboll:
– Österrike-matchen blir nog avgörande för om Sverige tar sig till VM  eller ej så det kan bli en riktig nagelbitare, säger en av Kanal 5:s  sportexperter.

Kanal 5 sänder också sex nya avsnitt av Irene Huss:
– Vi talar om en tvåbarnsmamma som tar sig an riktigt hårdkokta brott.  Det är typiskt oss och passar väl in i vår profil. Vi gör också saker på  ett annat sätt, säger Calle Jansson, kanaldirektör på SBS TV.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.