Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Camilla Henemark får rehabilitering av Kanal 5

Publicerad: 25 oktober 2010, 14:07

Nu är planerna kring ”Celebrity Rehab” definitivt nedlagda. Camilla Henemark, som hade tackat ja, fick beskedet från Kanal 5 idag. Hon erbjuds ändå 30 dagars rehabilitering som plåster på såren.


Ämnen i artikeln:

Celebrity RehabCamilla HenemarkMastiffKanal 5

Camilla Henemark. Foto: Andreas Alfredsson.

Resume.se har tidigare rapporterat om Kanal 5:s beslut att lägga ned planerna på en svensk version av amerikanska dokusåpan "Celebrity Rehab". Före detta Army of Lovers-sångaren Camilla Henemark var en av dem som tackade ja. Hon är mycket besviken över Kanal 5:s beslut:

– Det är tråkigt att Kanal 5 fattar ett sådant beslut. Man hade erbjudit något positivt och ökat förståelsen för missbruk och psykisk ohälsa. Jag kommer ändå att fortsätta min egen rehabilitering samt få stöd av Kanal 5, säger hon.

Kanal 5 har nämligen erbjudit henne att få 30 dagars rehabiliteringsstöd. Camilla Henemark tar tacksamt emot stödet.

Sångerskan Kicki Danielsson med flera har varit rejält upprörda över att bli tillfrågade att medverka i ”Celebrity Rehab”. Camilla Henemark har svårt att förstå ilskan:

– Det är tråkigt att man reagerar så negativt. Det är också underligt med tanke på att man tidigare har gått ut och erkänt att man har missbruksproblem, säger Camilla Henemark.

Camilla Henemark fick läsa i media om Kanal 5:s beslut att skrota planerna på ”Celebrity Rehab”. Därefter har det dragit ut rejält på tiden innan Kanal 5 kontaktade henne:

– Det är klart att Kanal 5 kunde ha skött det bättre, men jag är ändå glad över att få hjälp kring rehabilitering, säger Camilla Henemark.

I och med beskedet från Kanal 5 kan hon också ta ställning till andra erbjudanden som hon har fått. Hon har bland annat blivit tillfrågad att medverka i en SVT-debatt kring hemlöshet på tisdag. Hon har valt att tacka ja:

– Jag är hemlös. Jag har bott i ett stödboende, men kontraktet är uppsagt. Det är en intressant erfarenhet att vara hemlös och man lär sig alltid något, säger Camilla Henemark.

Hon tror ändå att Kanal 5:s beslut kring ”Celebrity Rehab” är ett misstag:

– Vi hade kunna bli bra förebilder för att visa att drogproblem inte är något man behöver skämmas över och att det går att få hjälp, säger Camilla Henemark.

Det var inte så att du ville ha pengarna? 500 000 kronor är ju mycket pengar.
– Pengarna har ingen betydelse. Det är betydligt viktigare att må bra, säger Camilla Henemark.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.