Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Canal Digital lanserar sportsändningar på bio

Publicerad: 14 november 2013, 07:45

Canal Digitals tar SHL och fotbollsallsvenskan till Folkets Hus och Parkers biosalonger med HD-kvalitet, surroundljud och sköna biofåtöljer.


Ämnen i artikeln:

Canal Digital

– Vi började med livesändningar i biografer redan 2003 då vi sände en konsert med David Bowie och i dag erbjuder vi 50 liveevenemang per säsong, främst inom kulturområdet, säger Rickard Gramfors som är ansvarig för Live på bio-satsningen på Folkets Hus och Parker. Vi tyckte att det var dags att bredda sportsatsningen och "Sport på bio" erbjuder ytterligare ett sätt att konsumera idrott som vi tror kommer att sprida sig över Sverige.

Sport på bio" är en gemensam satsning mellan Canal Digital och Folkets Hus och Parker (FHP). Överenskommelsen ger biograferna tillgång till Cmores tolv sportkanaler. Biograferna kan välja att visa allt ifrån tennis och speedway till hockey och fotboll. Initialt har 16 biografer hoppat på satsningen – fler väntas följa efter.

– Kärnan i den här satsningen är den sociala gemenskapen. I stället för att sitta ensam hemma kan du uppleva vinsten eller förlusten tillsammans med andra. Det är inte alla som vill eller kan ta med sina barn till en pub eller en arena så ur det perspektivet tycker vi att det här är en mycket bra familjeaktivitet, säger Canal Digitals försäljningschef (TV till företag) Erik Löfberg.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Canal Digital

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.