Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Canal Digital storsatsar på HD-tv

Publicerad: 15 april 2013, 07:55

Foto: Pressbild.

TV-jätten Canal Digital satsar stort på sitt HD-utbud framöver. HD-kanalerna Eurosport 2 HD och Travel Channel HD introduceras nyligen och bolaget har även börjat erbjuda on-demand-filmer streamade i HD-kvalitet.


Ämnen i artikeln:

Canal DigitalNovus

Val av tv-operatör blir en allt viktigare aspekt för de konsumenter som  vill ha bästa möjliga bildkvalitet – i alla fall om man får tro Canal  Digital.

TV-jätten inleder nu en storsatsning på HD-tv som rullar ett år framåt.

Nya  Eurosport 2 HD ska bland annat erbjuda toppmatcher från tyska Bundesliga och massa extremsport, medan Travel Channel HD utökar  sitt utbud med sex programgenrer med alltifrån livsstil och mat till lyxresor

Canal Digital räknar också med att lansera ännu fler HD-kanaler under året:
– Vi har ett stort  HD-fokus under året och  med den obegränsade kapacitet som satellittekniken innebär, är vi väl  rustade för ett växande HD-utbud, säger John  Nordin, VD på Canal Digital i en kommentar.

Canal Digital refererar  även till en Novus-undersökning, beställd av just Canal Digital, som  visar att bildkvalitet är viktigare än pris vid köp av nya tv-apparater.
– På sikt kommer all tv sändas i  HD-kvalitet och det gynnar våra kunder, säger John Nordin.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Canal DigitalNovus

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.