Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Canal Digital till salu"

Publicerad: 2 mars 2011, 08:41

Canal Digital är till salu. Det skriver nu den norska branschtidningen Inside Telecom. Telenor uppges vara i samtal med Bonnier och Egmont om en försäljning av satellit-tv-verksamheten.


Ämnen i artikeln:

BonnierEgmontCanal DigitalTelenor

Rykten om att Telenor är på väg att sälja Canal Digital har florerat under en längre tid. Nu skriver Inside Telecom att arbetet med att sälja satellit-tv-delen är inlett. Försäljningen innebär att närmare en miljon nordiska parabolkunder kan få nya ägare.

Processen går under namnet ”Kodnamn Rainbow” och styrs från toppen av Telenorledningen. Källor till Inside Telecom gör gällande att koncerndirektören Kristin Skogen Lund är den som håller i trådarna.

Danska Egmont och svenska Bonnier pekas ut som de två aktörer som är intresserade av ett köp.

– Vi kommenterar som bekant aldrig rykten eller spekulationer i Telenor. Det har ju varit en del av dem, knytna till mediekonstellationer, i Norge och Norden de senaste månaderna, säger Telenors informationschef Atle Lessum till Inside Telecom.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.