Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Canal plus planerar stämma huliganen

Publicerad: 26 maj 2011, 10:11

Canal plus planerar att stämma huliganen som sprang in på planen med konsekvensen att skånederbyt i tisdags bröts och tv-sändningen förstördes. Enligt Canal plus vd Johan Kleberg handlar det om miljonbelopp.


Ämnen i artikeln:

Canal PlusMalmö FF

Huliganen övermannas på Swedbank stadion i Malmö under derbyt MFF-Helsingborg. Foto: Andreas Hillergren/Scanpix.

En av de största huliganskandalerna i svensk fotboll de senaste åren inträffade i går under skånederbyt Malmö FF-Helsingborg.

Målvakten Pär Hansson blev offer för ett knallskott och även måltavla för huliganen som sprang in på planen med följden att matchen bröts.

I polisförhöret sa huliganen, enligt Sportbladet:

– Jag blev förbannad på Helsingborg när de gjorde mål.

Nu planerar Canal plus som sände matchen att stämma huliganen på miljonbelopp för den förstörda sändningen i och med att matchen avbröts.

– Vår utgångspunkt är att vi måste få valuta för våra rättigheter, och man måste ställa direkta krav på de personer som förstör svensk fotboll, säger Canal plus vd Johan Kleberg till Resume.se.

Canal plus har aldrig tidigare vidtagit några liknande åtgärder, mer än att man bistått polisen med tv-bilder i försöken att iidentifiera huliganer under tidigare skandalmatcher.

Johan Kleberg säger att Canal plus kommer att ta kontakt med åklagarmyndigheten för att få en bild av hur rättsprocessen med huliganen kommer att se ut.

Han poängterar att Canal plus vill vara med och försöka lösa problemen med huliganismen inom fotbollen även på andra sätt än de rent juridiska.

Den danske huliganen som sprang in på Parken i Köpenhamn under VM-kvalmatchen mellan Danmark och Sverige för några år sedan stämdes av Danska fotfollförbundet som satt på tv-rättigheterna.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Canal PlusMalmö FF

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.