Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

TV

Canal plus stämmer Kentaro i tingsrätten

Publicerad: 28 februari 2008, 16:04

Canal plus stämmer Kentaro i tingsrätten. Stämningsansökan lämnades in i dag och Canal plus kräver att tingsrätten stoppar allsvenska matcher i TV4.


Per Borgklint stämmer Kentaro i Stockholms Tingsrätt. Foto: Peter Willebrand

Canal plus, som tidigare har stämt Kentaro inför skiljedomstol, lämnar nu även in en ansökan till tingsrätten om ”interimistiska säkerhetsåtgärder mot Kentaro”. Det innebär att Canal plus vill att tingsrätten ska hindra Kentaro att fullfölja det nya avtalet om 50 allsvenska matcher i TV4 kommande säsong så länge tvisten i skiljedomstolen håller på.

– Vårt mål är att vi vill säkerställa att Kentaro inte säljer samma visningsrättt mer än en gång, säger Canal plus vd Per Borgklint till Resume.se.

Tidigare har det uppgivits att Canal plus kräver minst 100 miljoner kronor i skadestånd av Kentaro. Per Borgklint vill inte nämna några summor, men bekräftar att bolaget kommer att kräva skadestånd för den ekonomiska skada man lidit och att det är ”betydande belopp”.

Schweiziska Kentaro som äger rättigheterna, gav strax före jul grönt ljus till TV4 att sända 50 matcher mot tidigare 14.

Canal plus får sända 30 matcher.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.