torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Candy Crush blir tv-show

Publicerad: 18 oktober 2016, 14:52

Det populära mobilspelet Candy Crush Saga blir tv-show hos det amerikanska tv-bolaget CBS.

Ämnen i artikeln:

CBSCandy Crush Saga

FT

Fredrik Thambert


Den svenska succéspelet Candy Crush Saga utvecklas nu till att även bli en tv-sänd gameshow. Bakom satsningen står spelstudion King tillsammans med tv-bolaget CBS och produktionsbolaget Lionsgate.

I programmet möts lag om två personer på en stor interaktiv spelplan för att med både smarthet och fysisk styrka lyckas erövra Candy Crush. Vem som blir programledare kommer att offentligöras senare.

Sebastian Knutsson och Nicki Sheard från King är exekutiva producenter för tv-programmet, tillsammans med Peter Levin (vd för Goodbye Kansas), Russell Binder och Matt Kunitz som tidigare gjort succér som "Wipeout" och "Fear Factor".

– Vi är stora Candy Crush-fans och precis som många andra känner vi kicken av att avancera till nästa nivå. Vi ser fram emot tillsammans med Lionsgate och King anpassa ett av världens mest populära och underhållande spel till tv-format och göra det tillgänligt för dess passionerade skara fans, som kommer kunna titta och spela med hemifrån, säger Glenn Geller, chef på CBS Entertainment, i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev