Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Carina Berg till Kanal 5

Publicerad: 22 oktober 2012, 09:39

Carina Berg.

Foto: Magnus Bergqvist.

SBS TV värvar en av TV4:s största profiler Carina Berg. Efter sju år på TV4 går hon till konkurrenten Kanal 5.


Ämnen i artikeln:

Carina BergTV4Kanal 5

Carina Berg är en av TV4:s största profiler och är just nu aktuell i sin succéserie "Berg flyttar in" för kanalen.

Men nu står det klart att hon lämnar kanalen och från 1 januari 2013 är SBS TV och Kanal 5 hennes nya arbetsplats.

– Carina Berg är en stor och ambitiös begåvning, och en kreativ turbo i  det redaktionella arbetet kring de tv-produktioner hon leder. Jag har  svårt att komma på en annan tv-personlighet utanför SBS-familjen som så  tydligt personifierar Roligare TV som hon. Därför känns det förstås  extra härligt att Carina nu blir en del av SBS TV, säger Calle Jansson,  kanaldirektör SBS TV i en kommentar.

Carina Berg gjorde sin debut 2003-2005 som programledare för "Morgonpasset" i Sveriges Radios P3. 2005 inleddes tv-karriären som både  innehållit storformat som "Idol" och "The Voice", och den just nu  tv-aktuella succéserien "Berg flyttar in".

– Efter sju år fantastiska år på TV4 känner jag att det är dags för nya  utmaningar. Jag har alltid varit förtjust i Kanal 5:s bubblande kreativa  och nytänkande Roligare TV, och den sköna prestigelösheten och kaxiga  målmedvetenheten. Det ska bli otrolig kul att komma in i den här nya men  ändå välbekanta Kanal 5-världen, säger Carina Berg i en kommentar.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Carina BergTV4Kanal 5

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.