onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

”Carola-effekten räcker inte”

Publicerad: 25 november 2014, 10:55

Bert Karlsson är fortfarande skeptisk.

Tidigare skivbolagsdirektören Bert Karlsson gick hårt ut och förkastade TV4:s Så mycket bättre i förra veckan. Han trodde inte att tv-kanalens förlängda avsnittstid för Carola skulle rädda programmet – men tittarsiffrorna ökade med 800 000. Nu kommenterar han förändringen.

Ämnen i artikeln:

Bert KarlssonSå mycket bättreTV4

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


Tidigare under hösten har tittarsiffrorna för familjeunderhållningen Så mycket bättre rasat. För att rädda programmet tog TV4 beslutet att förlänga Carolas avsnitt med en halvtimme, som Resumé tidigare rapporterat om.

– Det räddar inte programmet, även om hon får tittarsiffror. Det här är bara konstgjord andning, säger Bert Karlsson.

Tidigare sa du att Carola inte skulle räcka för att rädda programmet – att det var kört i år. Nu har tittarsiffrorna ökat. Har du ändrat dig?
– Nej nej nej, det går inte att göra ett program med tre okända artister. Det hjälper inte konceptet att du fått höga tittarsiffror på ett program bara. Men själva programidén är fantastisk och jag är avundsjuk på personen som tog fram den.

Skulle du kunna tänka dig att bistå med råd inför nästa års säsong?
– Nej, de får klara sig själva. Jag är så trött på den där egotrippade branschen så det är inte sant. Artisterna är ego, alla är ego. Fy fan vad skönt det är att slippa den branschen.

Trots kängan mot musikbranschen kan Bert Karlsson inte låta bli att framhäva sin egen roll i lördagens program.

– Det är roligt att det bara var mina låtar som var med i programmet, alla utom en. Och att det är både den artisten jag hittade och skapade som fortfarande är den största stjärnan, säger han.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev