Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Carolina Neuraths bok kan bli tv-serie – FLX köper rättigheterna

Publicerad: 23 februari 2016, 12:00

Fartblinda blir tv-serie gjord av FLX.

Foto: Piratförlaget/Anna-Lena Ahlström

Produktionsbolaget FLX vinner rättigheterna till Carolina Neuraths bok Fartblinda, som lanserades för tre veckor sedan.


Ämnen i artikeln:

Svenska DagladetCarolina NeurathFLX

Carolina Neurath arbetar som ekonomijournalist på Svenska Dagbladet och har bland annat vunnit Stora Journalistpriset och Guldspaden för sin granskande journalistik. Fartblinda är hennes tredje bok, men första roman, och är inspirerad av egna erfarenheter i jobbet som journalist.

Nu har en deal signats mellan Carolina Neurath och produktionsbolaget FLX som vill göra tv-serie om boken. FLX är sedan tidigare känt främst för sina nordiska produktioner såsom "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" och tv-serier som "Solsidan" och "Welcome to Sweden".

– FLX plan är att skapa en modern tv-serie som utspelar sig i Stockholms finansiella värld, en miljö som fascinerar både framför och bakom kulisserna, med sina maktspel, dolda agendor och konflikter mellan nya och mer konservativa perspektiv, säger FLX vd Pontus Edgren, i en kommentar.

Det var efter att Resumé hade skrivit artikeln om att Carolina Neurath skulle skriva en ny bok som producenterna började höra av sig. Valet föll till slut på FLX.

– Efter möten med en handfull av dem kändes FLX som ett naturligt val, både med tanke på deras meritlista och deras inställning och engagemang för detta specifika projekt. Jag ser verkligen fram emot att arbeta med dem och att se det slutliga resultatet av tv-serien inom de närmsta åren.

Carolina Neurath har tidigare skrivit böckerna ”Den stora bankhärvan, finansparet Hagströmer och Qvibergs uppgång och fall” och ”De svenska riskkapitalisterna, en berättelse om makt, pengar och hemligheter”. Den sistnämnda tillsammans med Jan Almgren. Hon vann Guldspaden 2010 och 2011, samt Stora Journalistpriset 2012. Neurath har utöver SvD även arbetat på bland annat Dagens industri och Placera.nu.

FLX grundades 2007 och drivs av Pontus Edgren, Felix Herngren, Niclas Carlsson och Bonnier Growth Media.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.