Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Casten Almqvist hyllar Eva Hamilton

Publicerad: 15 april 2014, 11:31

Casten Almqvist, vd på TV4, och Eva Hamilton, avgående vd på SVT.

Foto: Andreas Elgstrand.

Casten Almqvist menar att Eva Hamilton blir svår att ersätta som vd för SVT. TV4:s vd hyllar sin ”rival”. – Hon har gjort en egen och djärv tolkning av public service-uppdraget, säger Casten Almqvist till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Casten AlmqvistSVTEva HamiltonTV4

Eva Hamilton, som meddelat att hon slutar som vd för SVT, har gjort intryck på Casten Almqvist som säger att han kommer att ”sakna henne som branschkollega”.

– Hon har gjort en egen och djärv tolkning av public service-uppdraget. Hon har framförallt vågat driva en stenhård fokusering på att göra SVT 1 till en stor kanal genom modiga satsningar på publika program. Genom att målmedvetet konkurrera med TV4 har hon tvingat oss att lyfta oss till de nivåer där vi befinner oss idag, säger Casten Almqvist och fortsätter:

– Hon har också, precis som TV4, förstått att framtidens definition av TV inkluderar en kraftfull närvaro digitalt i form playtjänster. Konkurrensen mellan företagen sker nu i allt större omfattning oberoende av plattform. SVT Play och TV4 Play slåss på samma sätt som TV4 och SVT1.

Vad har hon betytt för SVT?

– Hon har lyckats skapa kraft i en tung organisation bland annat genom att våga göra stora personalförändringar.

Hur har hon varit i kontakten du haft med henne?

– Bra, vi har haft en tät och konstruktiv dialog. En stor del av våra utmaningar är gemensamma, inte minst i den dramatiska förändring som TV branschen just nu genomgår. Senast har vi kämpat med regeringens hantering av övergången till ny sändningsteknik i marknätet. Forceringen till 2017 istället för 2020 drabbar både SVT och TV4. Här har vi samarbetat i våra försök att få regeringen att förstå vilka allvarliga konsekvenser deras beslut riskerar att få för Mediesverige.

Vem tycker du ska efterträda henne?

– Det är en fråga för SVT:s styrelse.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.