Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Casten planerar förvärv

Publicerad: 6 november 2013, 15:34

Casten Almqvist, vd på TV4.

Foto: Andreas Elgstrand.

TV4:s vd Casten Almqvist benämner omorganisationen som en ”digital transformation”. Ett 30-tal tjänster berörs det närmaste året, samtidigt som teknisk och digital expertis kommer att rekryteras. – Vi bygger vidare på vår starka kärnverksamhet och kommer att titta på förvärv inom närliggande områden som till exempel mat, hälsa och inredning, säger han om planerade bolagsförvärv.


Ämnen i artikeln:

Casten AlmqvistCecilia Beck-FriisJohan KlebergTV4

De största nyheterna i omorganisationen är att Johan Kleberg lämnar jobbet som vd på C More för att ta det övergripande ansvaret för programverksamheten i den nya rollen som innehållsdirektör på TV4-Gruppen, samt att  Cecilia Beck-Friis blir vice vd – en signal om att det digitala försvinner som separat enhet och instället inlemmas i kärnverksamheten.

Dessutom försvinner i ett första skede ett tiotal tjänster. Inom ett år berörs 30 tjänster, samtidigt som nya tillkommer. Casten Almqvist kallar det ”kompetensväxling”. Man kommer att rekrytera teknisk kompetens och personer som ska sköta digital produktutveckling.

Målet är att bli störst på tv på alla plattformar, inkluderat streamingtjänster. I det nya tv-landskapet kommer rättighetsfrågorna bli avgörande i konkurrensen, och där ska Johan Kleberg stärka upp TV4:s arbete.

–      Han kommer att tillföra ett ännu större affärsmannaskap kring rättiheter där vi satsar mycket på egenproducerad underhållning, komedier och drama, samt även sport, säger Casten Almqvist.

Han öppnar även för förvärv av det lite mer okonventionella slaget. Man tittar på bolag inom mat, inredning och hälsa.

–      Det är bolag som kan må bra av de resurser vi har. Det är också områden som ligger TV4 nära, säger Casten Almqvist.

Att TV4 skulle representera ”gammel-tv” i det nya tv-landskapet håller han inte alls med om.

– Vi står för innovation.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.