Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Claes Åkeson tillbaka som programledare

Publicerad: 2 mars 2011, 08:32

Efter det långa uppehållet – nu är Claes Åkeson tillbaka i rutan som programledare. Tillsammans med Sofia Wistam leder han Kanal 5:s storsatsning på Uri Geller – ”Fenomen”. – Det ska givetvis bli kul att jobba ihop med Uri. Jag har böjt skedar själv för övrigt, men jag fick ta i av bara helvete, säger Claes Åkeson.


Ämnen i artikeln:

Sofia WistamUri GellerClaes ÅkesonKanal 5

Claes Åkeson och Sofia Wistam. Foto: Kanal 5.

Claes Åkeson (som under en period hette Runheim i efternamn men som nu bytt tillbaka till Åkeson) försvann från rutan som programledare och sportankare sommaren 2008 efter att han petats från Viasat.

Sedan januari 2009 är han chefredaktör för tidningen Runner's World. I våras blev det ett tillfälligt inhopp som rinkreporter under hockeyslutspelet i Kanal 5 och Kanal 9.

För några månader sedan gav han sig åter in tv-världen när han blev producent för Idrottsgalan som han tidigare varit programledare för, åren 2003-2005. Det var för övrigt debut Åkesons debut som producent.

Nu är han tillbaka som programledare. Han och Sofia Wistam leder storsatsningen ”Fenomen” i Uri Geller.

– Jag kommer givetvis själv ha ett kritiskt granskande öga till vad våra mentalister skapar i sina nummer. Jag är dock tveksam till om jag kommer kunna förklara vad dom egentligen gör på scenen. Jag är helt säker på att mycket av det som sker i programmet kommer upplevas som helt oförklarligt. Och vi ska komma ihåg att, tankens kraft är stark. Vissa saker går bara inte att förklara, säger Claes Åkeson i en kommentar.

Fenomen produceras av Snowman och sänds direkt i tio avsnitt med premiär söndag den 27 mars kl. 20.00.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.