Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Claes de Faire leder TV8:s stora höstsatsning

Publicerad: 29 maj 2008, 13:47

Ett nutidstest för kändisar är TV8:s stora höstsatsning. Programmet heter ”Nyhetsfajten” och leds av Resumés Claes de Faire och Anita Jekander, tidigare nyhetsankare på Aktuellt. – Det här konceptet är något nytt i gränslandet mellan nyheter och underhållning, säger Claes de Faire.


Claes de Faire leder programmen Resumé och Nyhetsfajten på TV8 i höst.

Resumés reporter Claes de Faire kommer i höst att leda två program på TV8 även i höst. Han fortsätter med programmet Resumé – och nu är det även klart att han blir programledare för storsatsningen ”Nyhetsfajten” tillsammans med Anita Jekander, Aktuellt-ankare på 1990-talet som gör  tv-comeback.

– Anita är rutinerad och extremt duktig. Vi är ett bra team. Jag gillar att jobba med henne, säger Claes de Faire, som tidigare i år även var programledare för TV8-showen "Frånvarande".

I ”Nyhetsfajten” nutidstestas politiker, artister, journalister, idrottsstjärnor och även okända personer. Programmet kommer att sändas på söndagar klockan 21.00 och produceras av Art 89.

– Det blir det första tv-sända nutidstestet och det ska bli otroligt roligt att få göra en sån här stor produktion. Det här konceptet är något nytt i gränslandet mellan nyheter och underhållning. Jag tror att det finns många som efterfrågar den här typ av program, säger Claes de Faire och fortsätter:

– Vi vill ha smarta kändisar som kan och har gjort något. Se fram emot tunga mästarmöten på TV8 i höst.

TV8:s programchef Thomas Hall:

– Bland egenproduktionerna är det här den nya stora höstsatsningen. Vi behåller aktualitetsstämpeln men adderar underhållning.

Varför får Claes de Faire förtroendet att leda ytterligare ett TV8-program?
– Han har bevisat i ett antal program att han är bra på att blanda journalistik och underhållning. Vi skojade och sa att det här blir klassisk infotainment. Anita är info och Claes är -tainment.

(Resume.se)

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.