Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Clara Henrys obscena gest i SVT:s direktsändning

Publicerad: 24 januari 2017, 07:00

Clara Henry visade fingret i SVT:s direktsändning

Foto: Skärmdump från SVT Play

Youtubestjärnan gav kamerorna långfingret under Guldbaggegalan, SNL-medarbetare stängs av efter hån mot Trumps son och så ska Snapchat stoppa porr och desinformation inför börsnoteringen. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Victor MullerSaturday Night LiveTwitterSaabClara HenryGuldbaggegalanProgrammaticTime Inc.YoutubestjärnaSVTYoutubeVerizonYahooGuldbaggenSnapchatDonald TrumpYoutuber

Clara Henry visade långfingret i direktsändning
Produktionen av Guldbaggegalan i SVT hade förberett ett inslag med inspelade röster till en rad profiler – däribland SVT-programledaren och Youtubern Clara Henry. Då svarade influencern med att grimarsera och ge kameran långfingret. Efter galan twittrade hon:
"Är ännu panikslagen efter att ha råkat hjärnsläpps-pekat finger på guldbagge?" Det är inte första gången långfingret dyker upp i Guldbaggen-sammahang. I fjol var det regissören Lisa Aschan som valde att sträcka ut fingret.

Hånade Trumps son – stängs av
Manusförfattaren Katie Rich stängs av från sitt jobb på satirprogrammet "Saturday Night Live av tv-kanalen NBC. Det uppger flera amerikanska medier bland annat Washington Post. Avstängningen efter att hon i fredags skrivit att Donald Trumps 10-årige son Barron "kommer att bli landets första hemskoleskytt" på Twitter. "Det var oförlåtligt och jag är så ledsen", skriver hon i en ny tweet.

Så ska Snapchat stoppa porr och desinformation
Snap Inc (bolagsnamnet för Snapchat) kommer vara strängare mot det innehåll som visas under appens discovery-flik. I går rapporterade New York Times hur företaget presenterade nya riktlinjer där publicister ska börja faktagranska innehåll i länkar och i appen. Åtgärden kommer när Snap uppges vara nära en börsintroduktion. De nya reglerna kommer också att förbjuda sexualiserat och våldsamt innehåll.

SVT-inslag bevis i Saab-rättegången
Rättegången mot Saab Automobile påbörjas tingsrätten under tisdagen – efter en utredning som pågått sedan bolagets konkurs 2011. Sju personer står åtalade, bland annat styrelseordföranden Victor Muller som misstänks för svindleri. I det fallet använder sig åklagaren av ett inslag från SVT Nyheter som bevisning.

Det rör sig om en intervju med den holländske affärsmannen i samband med en pressträff den 5 april 2011 där han hävdar att Saab löst sin akuta brist på pengar. I själva verket hade bolaget skulder på 695 miljoner kronor vid tillfället, enligt åklagaren. Följande dag stoppades produktionen i Trollhättan.

Uppköpet av Yahoo skjuts upp
Telekomjätten Verizons köp av Yahoo för 4,8 miljarder dollar förhalas på grund av hackerattackerna mot internetpionjären i september. Det meddelade bolaget i samband med presentationen av Yahoos resultat för fjärde kvartalet.

Time Inc. köper programmatic-plattform
Mediejätten Time Inc:s adtech-bolag har gått med på villkoren i samband med köpet av programmatic-plattformen Adelphic, det meddelade bolaget under måndagen skriver AdAge. Viant köptes av Time Inc. Under förra året för 87 miljoner dollar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.