Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Com Hem levererar stabilt tredje kvartal

Publicerad: 12 november 2012, 11:32

Intäkterna för Com Hem under det tredje kvartalet uppgick till 1 133 miljoner kronor, en ökning med 7 miljoner kronor jämfört med 2011. Rörelseresultatet blev 582 miljoner kronor, en förbättring med 26 miljoner kronor. Under samma period uppgick operatörens investeringar uppgick till 167 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Com Hem

På sensommaren och den tidiga hösten rapporterade Resumé om det förändrade tv-landskapet. Nya tv-tjänster på webben såsom Magnine, Netflix och Filmnet utmanar de traditionella tv-aktörerna.

Under denna period visade Com Hem på en fortsatt stabil lönsamhet. Operatören ökade med sju miljoner på intäktssidan under det tredje kvartalet- Rörelseresultatet visar en förbättring med 26 miljoner kronor, jämfört med motsvarande period 2011.

–  I en mycket konkurrensutsatt marknad levererar vi ett stabilt resultat vilket ger oss förutsättningar för fortsatta investeringar i produkter och tjänster, bland annat vår nya TV-plattform TiVo som vi rullar ut på marknaden under 2013, säger Tomas Franzén, vd på Com Hem.
TiVo planeras att lanseras under andra kvartalet 2013.

Under det tredje kvartalet har slutfasen av ett omfattande arbete med Com Hems kanalplan påbörjats. Arbetet innebär att nätet omstruktureras för att minimera tekniska fel men också för att skapa än mer utrymme i nätet.

– Vår infrastruktur har hög kapacitet och gör att vi bland annat kan sända över 160 tv-kanaler och ha ett av Sveriges största utbud av HD-kanaler parallellt med att vi kan leverera 200 Mbit/s bredbandstjänster till över 1,6 miljoner hushåll. Arbetet med en ny kanalplan är mycket viktigt för att säkerställa bra kvalitet på vår infrastruktur och för att kunna fortsätta vara ledande på tv, bredband och telefoni, säger Tomas Franzén, vd på Com Hem.

De ökade investeringarna under kvartalet, jämfört med motsvarande kvartal föregående år, beror i huvudsak på utbyggnad av bredbandskapacitet.

Efterfrågan på Com Hems tjänster har varit stabil under kvartalet. Det totala antalet anslutna hushåll uppgår till 1,75 miljoner. Antalet kunder vid utgången av tredje kvartalet är 831 000. Räknat i antalet abonnemang har Com Hem 1 512 000 vid utgången av tredje kvartalet, vilket ger i snitt 1,82 tjänster per kund.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Com Hem

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.