Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Comedy Central ska konkurrera ut TV6

Publicerad: 23 april 2008, 05:52

I början av 2009 ska MTV Networks lansera kanalen Comedy Central i Sverige. Målet är att sno tittare från framför allt TV6 och Kanal 9.


– Det är en våra viktigaste varumärken och sedan tycker vi att på den svenska tv-marknaden saknas det en aktör som tar komedi på riktigt allvar, säger Lars Mossing, vd för MTV Networks Norden.

Bland programmen kommer finnas storserier som South Park, The Daily Show med John Stewart och även komediserier som Scrubs och The Office. Målgruppen kommer att vara människor mellan 20 och 40 år.

Kommer det att bli några svenska produktioner?
– Det är för tidigt att säga. Största delen kommer att vara internationella produktioner, men ambitionen är att också ha kvalitativa svenska humorprogram.

Vilka mål har ni med kanalen?
– Vi vill inom ett år vara större än TV6 och Kanal 9 inom vår målgrupp. Men mer konkreta målsättningar kommer att presenteras inom ett halvår, säger Lars Mossing.

Comedy Central startades 1991 i USA. Kanalen finns på ytterligare sex marknader: England, Spanien, Polen, Holland, Tyskland och Italien. Kanalen når 150 miljoner hem runt om i världen. Kanalen kommer att ha premiär i Sverige i januari 2009.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.