Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Conan hoppar av

Publicerad: 13 januari 2010, 12:31

Conan O’Brien lämnar The Tonight Show. Han kunde inte acceptera NBC:s besluta att flytta programmet till midnatt. Nu ersätts han med Jay Leno.


Ämnen i artikeln:

Jay Leno

Conan O'Brien.

Det var förra veckan som ledningen för NBC förklarade att experimentet med att sända Jay Leno Show klockan tio på kvällen, då vanligtvis tv-kanaler visar deckare, var över. I stället ska Lenos program, kortas och sändas halv tolv på kvällen.

Det i sin tur får konsekvens för efterföljaren The Tonight Show med Conan O’Brien som börjar först vid midnatt och Jimmy Fallons program startar först vid ett på natten.

De senaste dagarna har NBC:s beslut kommenterats av Conan O’Brien, Jay Leno men även David Letterman.

Och igår gick han ut med ett uttalande i New York Times, och på PRNewswire, där han förklarade att han hoppar av som programledare för The Tonight Show efter bara ett halvår.

Men, påpekar han, han har under många år arbetat målmedvetet och tackat nej till lönsamma erbjudanden för att få bleda The Tonight Show. För sex år sedan skrev han på ett kontrakt med NBC om att han skulle ta över The Tonight Show i juni 2009 och sedan dess har han lagt all tid på att tänka ut sätt att utveckla programmet.

Men allt vändes upp och ned för O’Brien när NBC beslöt att sända Tonight Show vid midnatt. ”I 60 år har The Tonight show visats direkt efter de sena lokalnyheterna. Jag tror att senarelägga Tonight Show till nästa dagför att anpassa till ett annat humorprogram kommer att allvarligt skada något som jag anser är ett av tv-historiens bästa program.”

Det har ryktats mycket om att han skrivit på för konkurrerande kanalen Fox men i sitt uttalande förnekar han det.

Conan O’Briens avhopp kan bli räddningen för NBC som haft problem att få in både honom och Jay Leno i tablån. I går kväll hävdade sajten TMZ att Jay Leno återgår till sitt gamla jobb – som programledare för The Tonight Show.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Jay Leno

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.