Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Då har Filip och Fredriks långfilm premiär

Publicerad: 4 december 2014, 15:18

Duon släpper film om bandylag.

Foto: Mattias Bardå.

Förr festade Filip Hammar och Fredrik Wikingsson på Göteborg filmfestival – men nu är det där de ska ha en första visning för deras långfilm. – Det känns cirkelslutande, säger Fredrik Wikingsson i en kommentar.


Ämnen i artikeln:

Thelma/LouiseKarin af KlintbergFilip och Fredrik

Programledarduon följde ett somaliskt bandylag i Borlänge mot deras resa mot bandy-VM i Sibirien, vilket resulterade i filmen Filip & Fredrik presenterar trevligt folk.

Filmen är regisserad av kvinnan bakom SVT:s "Historieätarna" Karin af Klintberg och Anders Helgeson, vd på produktionsbolaget Thelma/Louise.

– Med tanke på Sveriges läge just nu, med riksdagsledamöter som försöker sprida misstro och hat, känns det extra angeläget att visa en film som visar hur människor långt från den politiska centralarenan i Stockholm försöker göra någonting för att få människor att komma närmare varandra. Vi hoppas att filmen kan få många människor att tänka till i den stundande valrörelsen, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare för Göteborg filmfestival.

Göteborg filmfestival äger rum den 24 januari 2015.

– För mig är det här en viktig film. Den visar ett Sverige av idag. Ett Sverige där vi inte riktigt vet vad som kommer att hända, men där det står klart att vi måste agera. Jag arbetar med film och tv för att få något vettigt sagt. Jag vill påverka och göra oss till bättre människor, säger Karin af Klintberg.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.