Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Då konkursmässigt nu nära en miljonaffär

Publicerad: 4 juni 2009, 12:52

För några år sedan var produktionsbolaget Titan på ruinens brant.
Huvudägarna Thomas Hedberg och Annette Bejier tvingades sälja både bostadsrätten och sin Aston Martin.
Men nu är en försäljning nära och prislappen ligger på runt 150 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Thomas HedbergTitan Television

Thomas Hedberg. Foto: Resumé

Det är Realtid.se som skriver om försäljningsplanerna för Titan. Tv-veteranden Greger Larsson, som bland annat har ett förflutet inom SBS, ska sköta försäljningen.
– Vi har haft en del propåer det senaste året om att sälja och det tar en massa tid. Därför har vi anlitat Greger, säger Thomas Hedberg till Realtid.se.

Efter förra lågkonjunkturen låg Titan riktigt risigt till. Men när TV4 Plus startade fick bolaget in flera produktioner. På senare år har serien Sjukhuset gjort stor succé i TV3 och även gått på export. Nyligen blev det klart att Titan tar hem prestigeuppdraget att producera TV4:s förkväll.

Trots lågkonjunkturen finns det ett intresse av att köpa produktionsbolag. Tidigare i år köpte Elisabeth Murdochs Shine Group Metronome av Scibsted för 719 miljoner kronor. Fullt så mycket är inte Titan värt, men runt 150 miljoner kronor är en trolig prislapp, enligt Realtid.se. Bland spekulanterna finns Sony och finska Capman, som även var intresserade av Metronome.

Titan ägs till 51 procent av Thomas Hedberg och Annette Beijer. Resterande ägs av Arvid Svensson AB

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.