Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Dabrowski lämnar Debatt efter konflikt

Publicerad: 12 mars 2008, 15:02

Stina Lundberg Dabrowski lämnar Debatt efter nästa program. Anledningen är att hon och SVT inte kan komma överens om hur programmet ska göras.


Stina Lundberg Dabrowski Foto: Carl-Johan Söder/SVT

– Jag anser inte att jag kan utföra det format som SVT vill ha på ett tillräckligt bra sätt, säger Stina Lundberg Dabrowski i ett pressmeddelande.

Hon har aldrig tidigare brutit ett avtal mitt i en säsong, vilket vittnar om hur djup klyftan mellan henne och ledningen är.

Det har inte varit en säsong utan stormar. Tito Beltrán stoppades i sista sekund från medverkan häromveckan och i går skrev Resume.se om anmälningsvågen till Granskningsnämnden efter torsdagens inslag om islamofobi.

Nu står det klart att nästa program blir det sista för Lundberg Dabrowski, som säger att det varit ett visst tumult under tiden med programmet.

Mette Friberg är programchef för Nyheter och Samhälle i Göteborg:

– Det är ingen hemlighet att vi haft olika åsikter om programformen, men i ett program som Debatt är den typen av diskussion inget ovanligt eller anmärkningsvärt. Det är tråkigt att hon väljer att sluta.

Man har inte hittat någon efterträdare ännu. Redaktör för Debatt är Håkan Lager. Han vill inte ge några kommentarer om avhoppet.

Har ni bjudit in några gäster till programmet efter detta?
– Nej, vi jobbar  inte så långt framåt. Vi är ett aktualitetsprogram och vi har påskuppehåll nästa torsdag. Nu ska vi koncentrera oss på det program vi ska göra på torsdag, säger han till Resume.se.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.