Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Dani M:s svar på kritiken: ”Jag är inte antisemit”

Publicerad: 25 september 2015, 11:22

Dani M

Foto: Pressbild

TV4 tidigare vd Jan Scherman är en av dem som kritiserat kanalens för Dani M:s medverkan i "Lyckliga gatan". Nu kommenterar rapparen själv anklagelserna om att han skulle vara antisemit.


Svenska Kommittén mot antisemitism, TV4:s före detta vd Jan Scherman och Judiska centralrådet har i veckan hårt kritiserat rapparen Dani M:s medverkan i kanalen och programmet "Lyckliga gatan". De anklagar den 25-årige rapparen för att sprida antisemitiska konspirationsteorier.

– Det är få gånger jag går ut och kritiserar en tidigare arbetsplats som jag tycker mycket om, och det smärtar mig att säga detta, men TV4 visar här en brist på ryggrad i en tid då det behövs mer än någonsin, säger Jan Scherman till SVT:s kulturnytt.

Dani M vill inte ställa upp på en intervju, men skriver så här i ett mejl till SVT:s Kulturnyheterna för att bemöta kritiken.

– Jag är inte antisemit. Jag är inte rasist. Jag är ödmjuk inför att jag ännu inte lärt mig allting, jag lär mig någonting nytt varje dag. Men det jag vet helt säkert är att jag är för alla människors lika värde, skriver Dani M, och fortsätter.

– Med det sagt kan jag fortfarande stå för att staten Israel är en ockupationsmakt och bör stå till svars för dom människorättsbrott som dom gjort och gör.

Det kritikerna riktar sig mot är bland annat att rapparen för tre år sedan skrev på sociala medier att Israel kontrollerar världens medier samt att en judisk bankfamilj kontrollerar ”Israel och snart sett hela bankväsendet”. Påståenden som är vanliga i antisemitiska och högerextrema kretsar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.