Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Daniel Sjölin tar över Idévärlden

Publicerad: 11 december 2017, 13:24

Daniel Sjölin.

Foto: Wikimedia Commons

Babels förre programledare tar över SVT-programmet Idévärlden efter Eric Schüldt.


Ämnen i artikeln:

SVTDaniel Sjölin

Daniel Sjölin blev ett välkänt ansikte i samband med åren som programledare på litteraturprogrammet Babel. Nu tar han över Idévärlden, programmet som låter tre tänkare vända och vrida på ett ämne under en timme, skriver SVT. Den första säsongen leddes programmet av Eric Schüldt.
– Det är ju att få betalt för att sitta tänka. Jag har fått betalt för att sitta och läsa tidigare men nu ska jag få det för att tänka. Det är alldeles fantastiskt. Det är ren glädje, säger Daniel Sjölin till SVT.

Idévärlden har premiär 14 den januari 2018 och sänds åtta söndagar i följd.
– Det är underbart att man faktiskt får veckla in sig, tv-mediet klarar faktiskt av att hantera abstrakta frågor. Det är lättare i radio men går också i tv om man gör det på ett bra sätt och detta är en jättefin form för det. Men jag är lite orolig för de fina läderfåtöljerna och allt det där. Jag är en innebandykille från början och detta är mer en salong, säger Daniel Sjölin till sajten.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

SVTDaniel Sjölin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.