onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Danny Saucedo i blåsväder efter ”svarting”-kommentar

Publicerad: 27 november 2012, 07:27

Båda av Melodifestivalens programledare, Gina Dirawi och Danny Saucedo, har hamnat i blåsväder. Foto: SVT/Peter Cederling.

I förra veckan var det Melodifestival-programledaren Gina Dirawi som hamnade i blåsväder efter att tipsat om en bok skriven av en känd antisemit. Nu tvingas hennes programledarkollega Danny Saucedo be om ursäkt efter att ha pratat om "svartingar" i ett nätklipp.

Ämnen i artikeln:

MelodifestivalenGina DirawiDanny SaucedoTVTv-branschen

LF

Linus Fremin


I förra veckan skrev Resumé om att Melodifestivalen-programledaren Gina  Dirawi hamnade i blåsväder efter att på sin blogg ha uppmärksammat en  bok skriven av en känd antisemit, under rubriken "Lite kvällsläsning".

Hon fick då stark kritik från många håll, bland annat från den  antirasistiska tidskriften Expo, som ägnar sig åt att informera om  främlingsfientlighet och rasism.

– Jag är 21 år och googlar du mitt namn kommer det fram "Gina -  antisemiten". Det är inte kul, för jag tycker verkligen inte så, sa hon  till TT Spektra då.

Nu har även hennes programledarkollega i Melodifestivalen, artisten  Danny Saucedo, fått liknande kritik efter att ha pratat om "svartingar" i  ett nätklipp.

I klippet ses Danny Saucedo, 26, träna på stranden. Personlige tränaren  Mikael Hollsten, även känd som "Prime" i TV4:s "Gladiatorerna", missar  att svinga sig från en stång till en annan i en träningsställning.

Danny Saucedo utbrister:

– Det är bara svartingar som kör.

Till Aftonbladet ber om han om ursäkt för uttalandet som har fått kritik från många läsare.

– Vilket jag också inser direkt efteråt i klippet när jag säger "sådana  med bättre fysik helt enkelt". Det var inte på något sätt allvarligt  menat. Det var snarare en komplimang, men ett jävligt klantigt ordval,  säger han.

– Om någon tagit illa vid sig så är jag jävligt ledsen, då är det  hemskt. Det är tråkigt om någon blivit ledsen eller sårad av det här.

Thomas Hall, tävlingsansvarig för Melodifestivalen, kallar det hela för  "en olycklig groda" och säger att det inte kommer att vidtas några  åtgärder.

– Inte mer än att vi har försäkrat oss om att han inte ser på det här på  något annat sätt än som ett väldigt klantigt och konstigt sätt att  uttrycka sig. Som han ångrar, säger Thomas Hall.

Han tror inte att förtroendet för programledaren kommer att påverkas av  det inträffade. Men slår samtidigt fast att användandet av uttrycket är  högst olämpligt.

– Man ska absolut inte säga det. Och man ska absolut inte säga det och mena det, vilket han inte gör.

Tidigare i höst fick SVT-legendaren Bo Hansson stark kritik efter att ha använt ordet "svarting" vid flera tillfällen i Radiosportens sändning av en fotbollsmatch.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev