Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Danska Monday köper svenskt produktionsbolag

Publicerad: 8 november 2013, 08:20

Anders Abenius hjälper Monday i Sverige.

Foto: Resumé.

Monday, Danmarks största oberoende produktionsbolag med över 80 anställda i Danmark och en omsättning på över 100 miljoner svenska kronor, går på storoffensiv i Sverige. Senaste köpet är produktionsbolaget To The Moon AB som i Sverige producerar det formatet “Spårlöst” för TV4-Gruppen.


I Danmark gör Monday  både reality och drama, bland annat den stora tittarsuccén ”Auktionshuset”.

Här i Sverige köpte Monday för tre år sedan det svenska produktionsbolaget LOOP  (Lideberg och Odén). Ett eget format som nyligen sänts av TV4-Gruppen är ”Proffsdrömmen” med Patrick Ekwall som programledare.

Medieprofilen och OTW-grundaren Anders Abenius hjälper just nu Monday som konsult med en fortsatta expansionen i Sverige.

–  Mondays hårda satsning i Sverige är en tuff utmaning, men de  tar den med gott humör och har alla förutsättningar att lyckas. Monday har en  sällsynt bra mix av tv-kunnande, journalistik och kommersiell kunskap, säger  Anders Abenius till Resumé.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.