Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Danska reportrar blir hologram

Publicerad: 24 november 2008, 08:03

Amerikanska nyhetskanalen CNN slog värden med häpnad med sin Star Wars-intervju under presidentvalsnatten. Nu ska danska TV3+ använda samma trick under sändningarna Champions League-matchen Aalborg – Celtic.


Bild från CNNs sändning

Förutom att Barack Obama valdes till president var den stora mediehändelsen den 4e november att CNN ”beamade” in sin Chicago-reporter Jessica Yellin som ett hologram i New York-studion. Ungefär som prinsessan Leia i Star Wars.

Det blev möjligt genom att ställa henne i ett tält i Chicago omringad av 35 hd-kameror och sände över allt via ett kraftigt datanät till New York där 35 kameror projicerade henne för tittarna.
Tv-historia, hävdade många.

I morgon blir det nordisk tv-historia, enligt danska Markedsføring. Då spelar danska Aalborg en Champions League-matchen mot skotska Celtic. Det är MTG-ägda TV3+ som visar matchen på dansk tv och som en extra fint ska reportrarna på Amager-stadion i Aalborg plockas hem till hemmastudion i form av hologram.

Källor på TV3+ säger till Markedsføring att deras hologram är bättre ut än CNNs.
Alla är inte imponerade av hologramreporterar i tv. Efter CNNs uppvisning påpekade en krönikör på CNet att det är märkligt att flyga en reporter till Chicago för att sedan flytta hem henne till studion med dyr teknik. Det hade troligtvis blivit bättre tv genom att visa henne bland entusiastiska Obama-anhängare i direktsändning.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.