Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Därför kommenterade SVT VM-matchen från Stockholm

Publicerad: 24 juni 2014, 10:08

Skärmdump från SVT:s sändning av VM-matchen mellan Kroatien och Mexiko

Många tittare blev förvånade när Pelle Bäckman kommenterade den avgörande gruppspelsmatchen Kroatien-Mexiko i stället för Staffan Lindeborg och Markus Johannesson. Ett tidspressat schema gjorde att duon byttes ut mot Pelle Bäckman, skriver Expressen.


Ämnen i artikeln:

Fotbolls-VM 2014SVT

När SVT:s sändningar från VM-matchen mellan Kroatien och Mexiko Recife rullade i gång var det Pelle Bäckman som kommenterade matchen från Stockholm.  

På Twitter var det många som reagerade på SVT:s oväntade rockad.

"SVT har 476 personer på plats för att känna in STÄMNINGEN men kommentatorn i Kroatien-Mexiko sitter på Gärdet?", skrev DN-skribenten Victor Barth-Kron.

Patrik Andersson, nyhetsreporter på TV4, var hård i sin kritik:

"Kroatien-Mexiko VM:s hetaste match hittills - då kör SVT med en reserv som kommenterar från Stockholm. Oförsvarbart."  

Det var det tajta reseschemat i Brasilien som gjorde att Staffan Lindeborg och Markus Johannesson byttes ut. I dag kommenterar duon tungviktsmötet mellan Uruguay och Italien i Natal.  

"Vi insåg att det fanns en risk att Staffan och Markus inte skulle hinna fram till stormatchen Italien-Uruguay i Natal", skriver SVT:s projektledare Max Bursell i ett sms till Expressen.

"Så vi tog det säkra för det osäkra och lät Pelle Bäckman göra Kroatien-Mexiko från Stockholm".

Det är inte första gången Pelle Bäckman rycker in och kommenterar under turneringen. I förra veckan refererade han Australien-Holland från Stockholm när Chris Härenstam blev magsjuk.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Fotbolls-VM 2014SVT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.