Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Därför lämnar Göran Ellung

Publicerad: 21 februari 2013, 10:56

Göran Ellung.

Foto: Andreas Lundberg/TV4

När Jonas Bonnier presenterade koncernens nya organisation insåg Nyhetsbolagets vd Göran Ellung vartåt det lutade: – Jag slutar som en logisk följd av förändringarna.


Ämnen i artikeln:

Åsa TillbergGöran EllungTV4

Göran Ellung och Nyhetsbolagets styrelseordförande Jan Scherman har jobbat ihop i nästan 30 år och de senaste 20 byggt upp TV4:s aktualitetsredaktion och nyhetsarbete. Nästa månad tar TV4-chefen Casten Almqvist över ordförandeklubban från Scherman.
– Jag förstår att Casten vill satsa på en ny vd, säger Göran Ellung. Jag har känt till det i 10 – 12 dagar.

– Janne och jag har byggt upp det här och stått som garanter för samhällsjournalistiken. Om då styrelseordföranden går bryts det samarbetet och då är det logiskt att även jag går. Jag är bara mån om att den journalistiska verksamheten lever vidare.

Vad ska du göra nu?
– Det här öppnar nya möjligheter och jag är öppen för allt. Jag tror att personer med erfarenhet av medier och att leda stora organisationer i förändring är eftersökta. Kanske vill jag inte ha ännu ett 24-timmarsjobb, men jag tror att jag nog kan bistå med råd.

Och du har förstås en bra fallskärm?
– Det vill jag inte gå in i detalj på. Men jag har ett avtal som gör att jag inte behöver ha bråttom.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.