Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Därför misslyckades Melodifestivalen

Publicerad: 10 mars 2014, 10:02

Nour El Refai och Anders Jansson har fått kritik för sina insatser som programledare

Foto: Olle Kirchmeier/SVT

Mello-finalen fick de sämsta tittarsiffrorna på 14 år och nu börjar arbetet med att ta reda på vad som gick fel.


Ämnen i artikeln:

Melodifestivalen

– Det här är de lägsta siffrorna vi haft för Melodifestivalen sedan vi började med det här fomatet, säger Maria Ilstedt, projektledare på SVT. Och vi vet inte riktigt vad det beror på.

Årets final sågs av 800 000 färre tittare, jämfört med i fjol då
4 129 000 såg finalen. och fick de sämsta siffrorna under hela 2000-talet.
Melodifestivalen har i år fått mycket kritik för manuset och bidragen, röstningsproblem och möjligheter till röstfusk. Flera schlagerexperter vill se en reformering av upplägget.

– Det verkar som om vi inte lyckats få de extratittare som normalt kommer till finalen, säger Maria Ilstedt. Vi har haft jämna siffor under hela tävlingen men det tillkom inga nya tittare till finalen. Sedan verkar det som om lördagar generellt sett tappat tittare över hela linjen.

I eftermiddag börjar arbetet med att analysera misslyckandet. Man ska försöka ta reda på vilka målgrupper har man tappat och vilka ålderssegment som inte lockades av Melodifestivalen i år.

– Arbetet med nästa Melodifestival börjar med en gång och vi börjar omedelbart att titta på vad vi kan göra annorlunda till 2015, säger Maria Ilstedt.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Melodifestivalen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.