Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Därför ratas Nyhetsbyrån

Publicerad: 22 augusti 2012, 11:05

I Nyhetsbyrån diskuterades aktuella nyheter. Här panelmedlemmarna Özz Nûjen, Britt-Marie Mattsson och Claes Malmberg samt programledaren Sara Wennerblom Arén från en tidigare säsong av programmet.

Foto: SVT.

När nya Aktuellt lanserades ansåg SVT-ledningen att det inte längre fanns någon plats för programmet Nyhetsbyrån. Därför blir det inga fler säsonger.


Programledaren Sara Wennerblom Arén har fått beskedet från högre ort att man inte ville ha ett nyhetskommenterande program före Aktuellt i tablån. Programledningen ansåg att det inte pasade in med ett program som diskurerar och förhåller sig till nyheter före Aktuellt-blocket klockan 21.00.

Sara Wennerblom Arén riktar ingen kritik mot programledningen och det är inga hard feelings, förklarar hon.

– Men det var väldigt roligt att göra Nyhetsbyrån, det var ett program som behövs eftersom alla skriker i nyhetsbruset men ingen sorterar, säger Sara Wennerblom Arén.

Aktuellt-chefen Eva Landahl säger till Resumé att Aktuellt aldrig kommit med önskemålet om att ta bort Nyhetsbyrån ur tablån.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.