Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Därför stoppar SVT Stefan Jarls dokumentär

Publicerad: 5 februari 2014, 15:49

Stefan Jarl.

Foto: SVT.

Det har uppstått oklarheter kring om SVT ska visa Stefan Jarls dokumentär "Godheten" eller inte. Orsaken ska vara valåret. – Vi har köpt den och ska visa den, jag har bara inte bestämt när, säger Agneta Perman på SVT till TT.


Ämnen i artikeln:

SVT

Filmen "Godheten" är en uppgörelse med rekordstora bonusar, nedmonteringen av folkhemmet och en kapitalism i kris. Skaparen själv, Stefan Jarl, tror att SVT anser att filmen är för kontroversiell att visa innan valet.

På tisdagen skrev Stefan Jarl i ett blogginlägg: ”SVT har varit med som samproducent och producerat filmen. Men SVT anser den för kontroversiell för att kunna visas. Högsta chefen Hamilton säger att SVT och jag träffat en uppgörelse om detta. Men det är en lögn. Naturligtvis vill jag att filmen ska visas!”

Men enligt SVT kommer filmen att visas, de vet bara inte när än.

– Det är starka politiska åsikter i den och det är lite speciellt inför valet, med tanke på SVT:s ställning. Jag har ringt och meddelat Stefan Jarl att vi inte ska visa den under våren, om det nu var något han hade uppfattat, säger Agneta Perman, ansvarig för programinköp av långfilm på SVT till TT.

Redan i morgon hoppas hon kunna meddela ett beslut om när filmen ska visas, säger hon till TT.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.