Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

”De är lycksökare som slösar folks tid”

Publicerad: 25 oktober 2012, 14:12

Per Blankens.

Foto: Pressbild.

I går avslöjade Resumé att det danska produktionsbolaget Bump Productions anklagar Friday TV för formatstöld. Därför har man lämnat in en stämningsansökan mot Friday TV på 15 miljoner kronor. – Vi tillbakavisar alla anklagelser, vilket vi kommer att föra fram i domstol, skriver Per Blankens vd på Friday TV i ett mejl till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Friday TVPer Blankens

I går rapporterade Resumé om att Friday TV hotas av en stämning på 15 miljoner kronor. Orsaken är att det danska Bump Productions anklagar Friday TV för stöld. Formaten "Minuten" i SVT och "Lyxfällan" i TV3 som ägs av Friday TV menar de ska ha danska förlagor.

Det danska produktionsbolaget menar därför att man gått miste om miljonbelopp som hamnat i Friday TV:s ficka i samband med vidareförsäljningar.

Per Blankens vd på Friday TV tillbakavisar alla anklagelser i ett mejl till Resumé.

– Lyxfällan är ett Meterformat, inte ett Fridayformat.  Det presenterades för svenska kanaler redan 2005. Innehållet i formaten är dessutom helt olika så det är även av det skälet svårt att förstå vad de är ute efter, skriver Per Blankens.

Per Blankens tillbakavisar även anklagelserna om att "Minuten" skulle vara ett plagiat:

– Vad gäller Minuten är även det formatet helt olikt det format som Bump Productions påstår sig ha utvecklat. Dessutom hette Fridays format initialt en massa andra namn som Take the Money and Run, Perfect Ten etc och tävlingsformen hade ingenting med någon minut att göra innan NBC producerade programmet och döpte det till Minute To Win It.

Hur ser ni på stämningen?
– Vad jag förstår är det här en lycksökare som slösar folks tid och pengar med hugskott och som inte ens bemödar sig med att kolla uppenbara fakta.

Vad tror du blir utgången?
– För min egen del så har jag jobbat på Friday sedan i maj så jag kan inte kommentera hur det påstådda mötet mellan Bump och Friday ska ha skett men jag är säker på att allt detta kommer genomlysas i domstolen och att rättvisan kommer ha sin gång på bästa sätt.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Friday TVPer Blankens

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.