Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

De dömer Kristallen 2017

Publicerad: 9 augusti 2017, 10:36

Nu är det klart vilka som sitter i juryn för det prestigefulla tv-priset.


Ämnen i artikeln:

KristallenPer BlankensKristin LundellCissi ElwinVigor SörmanNathanel Goldman

Fredagen den 1 september är det dags för tv-branschens gala Kristallen. Där koras vilka program och insatser som varit bäst i rutan under året. Här är personerna som kommer att avgöra vilka det blir.

Eva Swartz Grimaldi, ordförande
Tidigare programchef på TV4 Gruppen och sedan VD på Natur & Kultur. Hon har suttit i styrelsen för SVT, varit vice ordförande för Svenska Filminstitutet och är idag bland annat ordförande för Norstedts Förlagsgrupp och Doberman.

Nathanel Goldman
Nathanel Goldman har regisserat många reklamfilmer och bland annat skapat och producerat realityserierna Modellpojkar, Chloe & Nicole och Studentens lyckliga dagar. 2013 vann Goldman TV-priset Kristallen Årets Reality Program med serien Modellpojkar. Han är den yngsta producenten som vunnit en Kristall. Han driver TV-produktionsbolaget Adflix i Stockholm med fokus på branded content.

Kristin Lundell
Kristin började 2001 på Svenska Dagbladet med uppgift att skriva musikrecensioner, nöjeskrönikor och blev senare även tv-kritiker. Hon har varit programledare och producent på Sverige Radio. 2014-2017 jobbade Kristin på Aftonbladet, bland annat som tv-recensent. Idag är hon kulturredaktör på Fokus. Kristin har varit med i Studio Pop och TV-Cirkeln Downton Abbey och vintern 2016–2017 vann hon På spåret tillsammans med Johan Hilton.

Per Blankens
2013 blev Per ny chefsproducent för American Idol där han producerade säsong 13 och 14. Han jobbar idag med Simon Fuller i LA. I Sverige är han känd som en av de bästa och mest kreativa producenterna för bland annat Melodifestivalen, Sen kväll med Luuk, Idol och mycket mer.

Cissi Elwin
Cissi var tidigare journalist på bland annat Sveriges Television och Expressen och var tillsammans med Martin Timell den första programledaren för ungdomsprogrammet Bullen i SVT. Åren 2000- 2006 var hon chefredaktör för ICA-kuriren och sedan VD för Svenska filminstitutet. 2011 gick Cissi över till att bli publisher för fackförbundet Ledarnas tidning Chef.

Vigor Sörman
Grundare och VD för det digitala youtubenätverket Splay och en flitig tyckare om linjär tv. Tv som han i grunden älskar. Han har en bakgrund som programledare i När och Fjärran och sedan mångårig programutvecklare på Meter Film.

Hannes Holm
Hannes Holm stod bakom komediserien S.M.A.S.H på 80- talet och var biträdande dramachef på SVT 1991-1994. Han har där efter bland annat regisserat långfilmer som Adam & Eva, Underbar och älskad av alla och Oscarsnominerade En man som heter Ove.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.