Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

De firar jul ihop

Publicerad: 2 december 2013, 12:50

Lotta Lundgren och Erik Haag i julmundering.

Foto: SVT.

Nu firar Erik Haag och Lotta Lundgren jul ihop – i tv.


Ämnen i artikeln:

Thelma/LouiseHistorieätarnaSVTKarin af KlintbergErik HaagLotta Lundgren

Med start på annandagen klockan 20.00 sänds ”Historieätarna firar jul” i SVT1. Programledarparet Lotta Lundgren och Erik Haag äter sig igenom Sveriges historiska julbord med start år 1 000, med allt vad det innebär.

– Vi har gjort nedslag i julens traditioner – höjdpunkter som smärtpunkter. Varför älskar vi julen så mycket? Och varför är den kärleken vanligtvis helt och hållet obesvarad?, säger Lotta Lundgren i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Men framför allt är programmet naturligtvis en orgie i julbord av de mest skiftande slag. Och den som väntar sig en kavalkad av oväntade inslag och kulinariska tveksamheter kommer inte behöva bli besviken.

Seriens producent Karin af Klintberg på Thelma/Louise:

– Julen är vår absolut viktigaste högtid, ingen annan kommer ens i närheten. I det här programmet berättar vi Sveriges historia genom julen, men vi försöker också gå till botten med vad julen är för någonting.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.