Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

”De förföljer vår mamma”

Publicerad: 4 december 2013, 08:24

Alice Babs

Foto: Robin Hultman

På torsdag sänder SVT dokumentären "Alice Babs förlorade rättigheter". Här beskrivs hur den folkkäre artistens förvaltare har total kontroll över Alice Babs liv. dokumentären möter kritik från Alice Babs dotter Titti Sjöblom som anser att filmen är baserad på spekulationer, det skriver Aftonbladet.


Ämnen i artikeln:

SVT

Anna-Lena Lodenius och Lotta Hellman är producenterna bakom den på förhand omtalade dokumentären "Alice Babs förlorade rättigheter". Här har de granskat långvården och slår fast att den berömda jazzsångerskan Alice Babs har förlorat rätten att styra över sitt eget liv.

Genom ett beslut i tingsrätten ska förvaltaren Lena Arenbjörk ha fått all makt över den dementa artisten. I filmen berättar flera av Alice Babs vänner att de inte längre får träffa henne eller tala med henne per telefon.

Men alla anhöriga är inte nöjda med dokumentären. Dottern Titti Sjöblom hävdar att SVT har producerat en dokumentär som helt saknar dokument som bevisar situationen.

– De som gjort filmen har förföljt min mamma och vår familj under lång tid.

Titti Sjöblom kritserar även att vännerna används för att styrka innehållet:

– Dessa personer har hängt ut oss och förtalat oss på nätet och det borde inte vara möjligt att göra ett program baserat på spekulationer, säger hon till Aftonbladet.

Hon hävdar att SVT har försökt få med henne i dokumentären genom att luras.

– De har frågat mig om jag ville vara med och sjunga i TV men jag tackade nej. Efteråt har jag förstått att de ville ha med mig i dokumentären, säger hon.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.