måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"De kallar mig pretty boy"

Publicerad: 5 februari 2011, 09:21

Vi når honom nyduschad efter en innebandymatch där kollegan Sladjan Osmanagic var petad. Ola Wenström är programledare när Viasat i dag rivstartar Premier League-studion. Vinterns transferfönster har varit en köpfest för de engelska klubbarna. På söndag väntar stormatch i Viasat Fotboll när 515-miljonersmannen Fernando Torres debuterar för Chelsea mot sin gamla arbetsgivare Liverpool.

Ämnen i artikeln:

Ola WenströmChampions LeagueViasat SportPremier League

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Ola Wenström, programledare i Viasat Sport. Foto: Viasat.

Vad tycker du om Palladium Films nya reklamfilm för era Premier League-sändningar ”Welcome to Sweden”?
– Även om jag är part i målet så måste jag säga att filmen är fantastisk. Det var jätteroligt att spela in filmen. Mina kollegor är jättenöjda.

Vilka reaktioner har ni fått?
– Inte så många. Hittills bara positiva. Man får höra pretty boy på stan ibland. Jag har aldrig haft något smeknamn tidigare. Så länge man kan få höra att man är en pretty boy när man är 44 år får man vara nöjd.

På söndag blir det toppmöte i Viasat Fotboll Chelsea-Liverpool. Vad förväntar du dig av helgen?
– Jag ser fram emot hela helgen. Det har varit sparsamt med Premier League senaste tiden, på grund av FA-cupen. Nu är det dags att kliva in i studion igen och den köphysteri som varit under vinterns tranferfönster har gett hela ligan ett lyft.

Vad betyder Fernando Torres rekordflytt för helgens match?
– Att Fernando Torres byter rött mot blått och sedan debuterar mot sin gamla klubb tillför så klart mycket. Sen ger ju Liverpool-fansens brända Torres-tröjor en extra dimension. Det här är ett riktigt prestigemöte.

I vinter har Premier Leagueklubbarna värvat för miljarder. Samtidigt är många skuldtyngda. Kan inte utvecklingen leda till att fotbollen tappar sin charm?
Platini gråter nog blod över Premier Leagues transfercirkus i januari. Hans planer på att skapa ett regelverk för att det inte bara ska bli några få klubbar i toppskiktet ska hedras. Men utvecklingen vi ser är oundviklig. Klubbarna anpassar sig efter de regler som kommer. Bosmandomen förstörde inte fotbollen, den förändrades. Jag tror inte det går att lagstifta i den här frågan.

Hejar du på AIK?

– Nej. Vem har du hört det av?

Varför koketterar sportjournalister med att ni inte hejar på något lag? Man måste väl heja på något lag för att gilla fotboll?  

– Det hänger nog ihop med att man vill göra ett så bra jobb som möjligt. Det här är en väldigt känslig fråga för oss som bevakar fotboll. Jag tror inte det är lika problematiskt för hockeyreportrar. Det är inte svårt att vara objektiv och neutral om man hejar på ett lag. Men folk kanske tror det. Jag har haft ett favoritlag. Men under mina år som journalist har jag blivit mindre och mindre intresserad av att vara supporter. Jag har alltid följt West Ham. Men i år tittar jag hellre på Tottenham eftersom de spelar roligare fotboll.

Fotbollsspelare blir allt större stjärnor. Samtidigt blir de mer och mer benägna att byta arbetsgivare. Kan vi se en ny generation supportrar som följer enskilda spelare istället för att ha favoritlag?
– Jag tror att vi redan är där. Kolla bara på spanska ligan med alla galacticos i Real Madrid och Barca-febern. Klubbarna säljer tröjor med namn och supportarna följer mer och mer enskilda spelare. Zlatan är ett annat exempel Jag tror att det finns många svenska fans som bytt favoritlag från Juventus, till Inter, till Barcelona och nu senast till Milan.

Vad ser du mest fram emot under våren på Viasat Fotboll?
–  Det är mixen. Vi har dels slutspurten i Premker League och är redan inne i omgång 26 av 38. Sedan har vi Champions League som drar igång med åttondelsfinaler den 15 februari. Jag är otroligt sugen på våren.

Vilka lag tror du vinner Premier League och Champions League?

– Jag måste ju stå fast vid det jag sa innan säsongen. Då sa jag att Manchester United tar hem Premier League i kamp med Chelsea. Chelsea och Real Madrid möts i finalen av Champions League och där drar Chelsea det längsta strået.

Viasat Sport har värvar flera tunga namn de senaste åren. Vilka rekryteringar kan vi vänta oss efter våren.

– Vi har redan ett fantastiskt bra och kunnigt gäng. Vi trivs väldigt bra ihop. Nya anställningar ligger inte på mitt bord och jag känner inte heller till vilka planer som finns.

Vad gör du i helgen?
– Jag låser in mig och det gör jag med glädje.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev