Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

De kan sno OTW:s uppdrag

Publicerad: 17 maj 2010, 13:39

OTW kan bli av med ett stort uppdrag. Resume.se kan avslöja att Lasse Granqvist, Tommy Åström och Jens Fjellström, med ett gemensamt bolag, kan ta över produktionen av all sport hos Canal plus.


Ämnen i artikeln:

Tommy ÅströmLasse GranqvistCanal PlusOTW

Fotbollsexperten Jens Fjellström samt kommentatorerna Lasse Granqvist och Tommy Åström vill ta över produktionen av all sport i Canal plus. Foto: Canal plus.

Canal plus, med tunga sporträttigheter som elitserien i ishockey, allsvenskan i fotboll och spanska La Liga, är mitt uppe i en upphandling om produktionen av all sport i bolaget.

Det treåriga avtalet med OTW går ut – nu kan Resume.se avslöja att den tunga Canal plus-trion Lasse Granqvist, Tommy Åström och Jens Fjellström, som arbetat tätt med OTW, nu vill bryta sig loss och själva ta över produktionen.

Granqvist, Åström och Fjellström vill starta ett helt nytt produktionsbolag och de utgör tillsammans en aktör i upphandlingen där även OTW finns med. Enligt vad Resume.se erfar är även Onside med och slåss om jätteuppdraget. TV4, som äger Canal plus, kan även finnas med i leken.

– Det stämmer att vi tre är intresserade av att engagera oss djupare i Canal plus. Vi känner starkt för kanalen och vill gärna medverka till att utveckla sändningarna ännu mer, säger Lasse Granqvist till Resume.se.

Är det rentav klart? Har ni fått uppdraget?
– Nej, så vitt jag vet är ingenting klart.

Om ni får uppdraget, kommer det på något sätt att påverka de andra uppdragen ni har i dagsläget?

– Den frågan behöver besvaras av respektive person var för sig. För mig gäller att det initialt inte kommer ha någon inverkan på de uppdrag jag har.

Canal plus programdirektör Mats Örbrink vill inte kommentera upphandlingen – det enda han meddelar är att ett kontrakt kan skrivas den här veckan och att en antal aktörer är med i pitchen, däribland OTW.

Det var för tre år sedan som Canal plus lade ut sina sportsändningar på OTW som då även tog över Canal plus-redaktionen.

Resume.se har sökt aktörerna i upphandlingen.

Lasse Granqvist och Tommy Åström har sedan tidigare det gemensamma bolaget LarstommyAB.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.