Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

De leder Melodifestivalen

Publicerad: 31 oktober 2011, 13:08

Gina Dirawi, Sarah Dawn Finer och Helena Bergström presenterades i dag som Melodifestivalens nya programledare. Foto: SVT

Det blir tre kvinnor som tillsammans kommer att leda Melodifestivalen nästa år. Skådespelerskan Helena Bergström, sångerskan Sarah Dawn Finer och SVT-profilen Gina "Ana Gina" Dirawi blir den något annorlunda och överraskande mix av personligheter som får uppdraget.


Ämnen i artikeln:

Sarah Dawn FinerGina Dirawi

Enligt SVT kommer det att vara Sarah Dawn Finer som blir den som kommer  att stå på livescenen i alla sex program av festivalen.

– Vi kommer att  synas i olika konstellationer under turnén. Ibland  alla tillsammans,  ibland två och två och ibland ensamma, berättar hon  för svt.se

– Det är  väldigt roligt att vi står för helt olika saker och  representerar tre  olika kulturarbetaryrken och generationer. Jag tycker  också att det är  jättekul att det är tre kvinnor som leder Sveriges  största  underhållningsprogram. Jag har träffat de andra två en och en,  men i dag  är första gången som vi träffas alla tre setts tillsammans.

Det mest överraskande namnet är nog Helena  Bergström som är en  av Sveriges mest välkända och uppskattade skådespelerskor. Hon som en  gång spelade i filmen "Livet är en schlager" började faktiskt sin  karriär som programledare en gång i tiden och nu tar hon upp rollen igen  i Sveriges största underhållningsprogram.

– Jag älskar att röra om i grytan. Det här är  det i tv som mest av  allt engagerar svenska folket, och att vara där  känns väldigt roligt  för mig. Jag började min karriär som programledare  för ett  ungdomsprogram i SVT som hette Vidöppet i just de här  korridorerna,  säger hon till svt.se.

Gina  Dirawi avslöjades som en av programledarna redan i helgen.

– För mig är Melodifestivalen som ett slutmål. Sedan kan  jag gå i  ide. Jag vet inte vad jag ska göra härnäst för att kunna slå  det här,  jag måste försöka hitta nya mål efteråt, säger hon till svt.se.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Sarah Dawn FinerGina Dirawi

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.