Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

De leder Melodifestivalen

Publicerad: 24 oktober 2012, 08:52

Gina Dirawi och Danny Saucedo

Foto: Carl-Johan Söder/SVT och Resumé

Gina Dirawi och Danny Saucedo leder Melodifestivalen nästa år bekäftar SVT nu på förmiddagen.


Ämnen i artikeln:

Danny SaucedoMelodifestivalenGina Dirawi

Det är ett av de mest prestigefulla programledarjobben i svensk tv. I  dag avslöjade SVT vilka som ska leda Melodifestivalen 2013.

De bekräftar de senaste dagarnas spekulationer att förra årets  programledardebutant och stjärna Gina Dirawi återigen leder programmet.  Denna gång tillsammans med Melodifestival-veteranen och artisten Danny  Saucedo.

– Pressure much? Jag är så tacksam och ödmjuk inför detta, sa Gina Dirawi på presskonferensen om att leda Melodifestivalen för andra året.

– Vi kommer att leda Melodifestivalen på ett Gina och Danny-sätt.

Danny Saucedos enda programledarerfarenhet är från ett avsnitt av "Sommarkrysset" i TV4 som han ledde med bandkollegorna i EMD.

– Jag svor en ed då att aldrig leda live igen, men det spricker ju ganska hårt nu. Det här var för roligt att tacka nej till.

SVT har tidigare gått ut med att bara en person, och inte samma som i  Melodifestivalen, kommer att leda Eurovision Song Contest i Malmö 2013.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.