Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

De prisades i NY Festivals

Publicerad: 20 april 2016, 08:26

Per Hermanrud.

Foto: TV4

TV4–reportern Per Hermanruds avslöjande om att oskuldskontroller utförs på svenska vårdcentraler belönas med ett silver i New York Festivals. Uppdrag Granskning tog också hem pris.


Ämnen i artikeln:

Kalla FaktaTV4New York Festivals

Kalla Fakta-programmet om oskuldskontrollerna sändes hösten 2015 och fick stort genomslag. I natt kammade granskningen, gjord av journalisten Per Hermanrud, hem silver i prestigefyllda New York Festivals i Las Vegas.
– Det betyder mycket att reportagen vi gör får genomslag. Vi arbetade länge och intensivt med avslöjandet, och i det här fallet lyckades Kalla fakta både belysa missförhållanden i sjukvården och sprida kunskap i stora delar av världen om en fråga som bygger på en myt som överlevt länge genom historien, säger han i en kommentar.

Även SVT:s Uppdrag Granskning tog hem ett silver. Programmet "Barnen från Gatan" sändes i september och handlar om marockanska gatubarn som kommer till Sverige och lever ett liv i misär utanför samhället. Reportern Anna-Klara Bankel gjorde det tillsammans med fotografen Emil Larsson.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.