tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

De ska göra Netflix första svenska originalserie

Publicerad: 7 september 2017, 08:53

Boken "Störst av allt" blir Netflix-serie.

Manusförfattaren till "Bron" skriver manus och FLX producerar när succéromanen "Störst av allt" blir Nexflix första svenska originalserie.

Ämnen i artikeln:

BronNetflixFLXPontus Edgren

MF

Mårten Färlin


Rättegångsdramat "Störst av allt" av författaren Malin Persson Giolito kom ut förra året och har getts ut i 26 länder. Den utsågs 2016 till årets bästa svenska kriminalroman av Svenska Deckarakademin och har blivit en internationell bästsäljare.

Nu ska boken bli Netflixserie, med manus av Camilla Ahlgren, manusförfattare till tv-serien "Bron". Nästa år börjar Felix Herngrens produktionsbolag FLX producera serien.
– Romanen "Störst av Allt" är ett originellt, nytt och spännande drama som kommer att bli en fantastisk Netflix-serie. Vi bad en av Skandinaviens mest ansedda manusförfattare, Camilla Ahlgren, att jobba med oss ​​och hon var lika exalterad som vi. Vi är väldigt glada över att samarbeta med Netflix och att göra "Störst av Allt" till det allra första svenska Netflix-originalet, säger producent Pontus Edgren.

FLX har tidigare gjort "Solsidan", "Bonusfamiljen" och "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann".

Erik Barmack, vd för internationella originalserier på Netflix:
– Sverige har en stark tradition med många stora kriminalromaner och serier och vi har letat efter något speciellt inom den genren. Vi är glada över att få förverkliga Malins stora roman och jobba med Camilla, en av de bästa TV-skribenterna globalt. Det gläder oss också att samarbeta med producenten Pontus Edgren och FLX-teamet.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev