Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

De tar över efter Bringholm

Publicerad: 8 november 2007, 12:01

Nu är det klart. Göran Ellung och Åsa Sjöberg blir TV4:s programdirektörer permanent. Dessutom blir Peter Lindström kanal- och tablådirektör.


Göran Ellung och Åsa Sjöberg nya programdirektörer på TV4. Foto: TV4

Tobias Bringholm fick sparken som programdirektör.

Nu har TV4 utsett den nya ledningen för programverksamheten. Den tidigare kommunikationsdirektören Göran Ellung och den tidigare programchefen Åsa Sjöberg blir nya programdirektörer.

Göran Ellung kommer att ansvara för nyheter, samhällsprogram och sport. Åsa Sjöberg  ansvarar å sin sida för beställda program inom områden som bland annat underhållning och drama.

Dessutom kommer Peter Lindström , tidigare planeringschef, att ingå i programledningen. Han blir kanal- och tablådirektör med ansvar för TV4-kanalens programbudget och tablå.

- Den provisoriska lösning vi tillsatte för snart två månader sedan har visat  sig fungera mycket väl. Vi utvecklar nu den lösningen och jag tycker att det  visar på en stor bredd och kompetens inom organisationen att vi fyller de nya  positionerna med interna rekryteringar, säger Jan Scherman, vd på TV4, i en kommentar.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.