Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

De tar plats i MTG:s OS-satsning

Publicerad: 13 januari 2016, 14:56

Så sänder MTG TV OS under 2016.

Foto: Andreas Elgstrand

Jenny Kallur, Robin Söderling och Dragomir Mrsic är några av de stjärnor som kommer ta plats i Viasat Sports expertteam under sommarens OS i Rio de Janeiro.


Ämnen i artikeln:

Carolina KlüftTV3Anders JensenOS 2016Robin SöderlingMTGOla WenströmMTG TV

MTG har nu presenterat hur OS i Rio mellan 5-21 augusti 2016 ska sändas i de olika kanalerna. Klart är att TV3 blir huvudkanal. Denna ska kompletteras med TV10, där tittarna kommer kunna följa de svenska medaljhoppen. Allt inramas av studioprogram med höjdpunkter, sammandrag och reportage, under ledning av programledarna Ola Wenström, Carolina Klüft och Niklas Jihde.

MTG har även gjort klart med ett antal stjärnor från den svenska idrotts- och filmvärlden. Tennisproffset Robin Söderling, som precis bestämt sig för att lägga skorna på hyllan, är en av dem.

– Nu ser jag fram emot att göra det näst bästa, att få kommentera. Att få vara med och komma nära hetluften igen. Jag har mött i princip alla som kommer spela i Rio, säger Söderling i en kommentar.

I hans sällskap finns bland annat Martin Lidberg (brottning), Susanne Ljungskog (cykel), Petra Granlund (simning), Jenny Kallur (häck) och Jonas Mellbom (friidottstränare). Den mest otippade må vara skådespelaren Dragomir ”Gago” Mrsic, känd från exempelvis filmen Snabba Cash. Han är tidigare nordisk mästare i taekwondo.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.