Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

De vann tv-kvällen

Publicerad: 14 september 2010, 09:09

Igår slogs TV4:s Biggest Loser mot Kanal 5:s Ullared. Vinnare blev fyran med knapp marginal: 850 000 mot 835 000, enligt preliminära siffror från MMS.


Ämnen i artikeln:

TV4Kanal 5

Biggest Loser. Foto: TV4.

Både Ullared och Bigest Loser sände sina andra program för säsongen igår. Jämfört med premiären ökade fyran sin tittarsiffra med 90 000 medan Ullared backade med 15 000. Men presschefen på Kanal 5 är väldigt nöjd ändå.

– Ratingen ökar jämfört med preimären och ligger över snittet för hela förra säsongen, säger Dan Panas.

Även hos TV4 är det glada miner.

– Det känns fantastiskt. Vi är jätteglada och supernöjda. Det hör inte till vanligheterna att andra programmet ökar så mycket, säger Ebba Adielsson, exekutiv producent på Biggest Loser.

Ullared nådde 10,7% i målgruppen 15 till 44 och en andel på 35%. Biggest Loser hade en rating i huvudmålgruppen på 8,5% och en andel på 23,8%. Ebba Adielsson förklarar skillnaden mellan de båda konkurrenterna:

– Vi är extremt starka hos kvinnor medan de är något starkare hos män. Framtiden får utvisa hur det går, men vi hoppas att ännu fler hittar till programmet, säger hon.

Programmet ”Halv åtta hos mig” i samma kanal hade 815 000 tittare enligtr de preliminära siffrorna, med 29,2% i andel bland 12-59 år.

Hos Kanal 5 noterade CSI Ny ett tittarantal på 510 000 och Filip & Fredriks program ”Lite sällskap” hade 320 000, vilket är en ökning jämfört med premiären.

– Det är ett jäkligt bra program som kommer att växa under säsongen, säger Dan Panas.

Enligt honom var Kanal 5 den största Kanalen i sin huvudmålgrupp under gårdagen, med en andel på 19,7 procent. Trots att Ullared gjorde ett litet tapp är han mycket nöjd.

– Just nu jublar vi över fantastiska siffror, säger Dan Panas.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

TV4Kanal 5

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.