Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Debut för Strömberg – då får Hysén stanna hemma

Publicerad: 23 februari 2010, 15:24

Två Glenn på Viasat Sport. Nyförvärvet Strömberg får åka på två toppmatcher i debuten. Hysén får stanna hemma framför en tv i Stockholm. – Jag är hellre på plats på arenan. Jag vill inte sitta i någon studio direkt, säger Hysén till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Glenn Hysén

Glenn Hysén får nöja sig med att spela andrafiolen den här veckan när Glenn Strömberg debuterar i Viasats Champions League-sändningar. Foto: Scanpix.

Programledaren Ola Wenström, fotbollschefen Per Nunstedt och experterna Ola Andersson, Sladjan Osmanagic – samt nu även Glenn Strömberg.

Viasats femte storvärvning för säsongen 2008/09 är ett faktum. Resume.se har tidigare rapporterat om Viasats jakt på Strömberg, och för några dagar sedan nådde parterna en lösning efter segdragna förhandlingar.

SVT, som tidigare vägrat låna ut Glenn Strömberg, har nu gått med på en kompromiss som innebär att Strömberg får kommentera Champions League för Viasat. Den populäre fotbollsexperten har kontrakt med SVT över fotbolls-VM 2010 och ”dealen” innebär att Strömberg gör VM för SVT.

Viasat, som petade Thomas Nordahl i våras, har en drös experter i sitt stall. Hur den senaste tidens värvningar påverkar framtiden för Bo Petersson, Johan Mjällby och Glenn Hysén återstår att se.

Hysén säger till Resume.se att han inte vet hur hans roll kommer att se ut framöver.

– Det är inte riktigt klart med vad som händer. Jag har kontrakt till maj. Det är lite nya studiogrejer som på gång, men jag vet inte exakt hur min roll kommer att bli.

Glenn Strömberg rivstartar i sin debut i morgon med matchen Ålborg-Manchester United tillsammans med kommentatorn Henrik Strömblad. På onsdag finns Strömberg och Strömblad på plats och ser Zlatan Ibrahimovics Inter mot Markus Rosenbergs Werder Bremen.

Glenn Hysén får stanna på hemmaplan i Stockholm och kommentera Arsenal-Porto ”off tube”. Nästa inplanerade match för Hysén är Sveriges VM-kvalmatch mot Portugal 11 oktober.

– Jag har inga problem med det, det kanske blir mindre att göra nu för varje person när vi är fler. Men jag vill inte sitta i någon studio, direkt. När Thomas Nordahl var expert ville han gärna sitta i studion och då löste det sig bra eftersom jag ville åka ut på matcherna. Men nu när Mjällby och Strömberg kommit är det fler som vill vara på plats.

– Det blir mer konkurrens och så länge det är bra gubbar som kommer in är det bara positivt. Strömberg är ju en kanonkille och en duktig kommentator. Vi får fördela upp det, veckan efter blir det förhoppningsvis något annat.

Hur länge har du vetat om att Strömberg varit på väg in?
– I en vecka ungefär, jag har snackat med ledningen och fått höra att det var på gång.

Är det inte risk för att det blir för många stjärnor, lite som Real Madrids galacticos för några år sedan?
– Jag kan inte den här biten vad det är för kontrakt. Men det är bra gubbar. Ola Wenström är en kanonkille. Sladjan känner jag inte, men han verkar också okej och Ola Andersson är också duktig. Men jag vet inte hur ledningen lägger upp det.

Glenn Hysén och Glenn Strömberg spelade ihop i IFK Göteborg under klubbens storhetstid fram till Uefa-cupguldet 1982 och kamperade även ihop i landslaget. Senast de spelade ihop på riktigt var i VM i Italien 1990.

Hur bra kompisar är du och Strömberg privat?
– Vi träffas knappt aldrig, bara vid någon fotbollsgala eller match i Glöteborg eller så. Vi har aldrig umgåtts något speciellt. Så är det i lag, man umgås mer med vissa än med andra.

Jämför Viasat Sports trupp med någon Champions League-klubb.
–Det börjar dra åt Chelsea-hållet. Det är mycket nya ansikten, men inga b-gubbar direkt.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Glenn Hysén

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.