Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Deltagare frustrerade över uppskjutet ”Ballar av stål”

Publicerad: 8 november 2012, 12:05

Carl Andersson.

Foto: Privat.

Fjärde säsongen av Kanal 5:s humorprogram "Ballar av stål" spelades in sommaren 2011, men premiären har skjutits på två gånger. Nu är deltagarna frustrerade. – Jag tycker det är konstigt då jag vet hur mycket sådana här produktioner kostar, säger skådespelaren Carl Andersson.


Ämnen i artikeln:

Kanal 5Ballar av stål

Humorprogrammet "Ballar av stål", som  produceras av Strix Television, har varit ett omtvistat program ända sedan starten 2007. Då var tanken att första säsongen av programmet skulle ha  sänts i Sveriges Television hösten 2007.

Men efter  statsminister Fredrik Reinfeldt utsattes en vattenattack, ledde det till  att programmets reporter Hanna Wilenius polisanmäldes av  Säkerhetspolisen för ofredande och att Sveriges Television avbröt  produktionen.

För detta dömdes hon den 9 november 2007 till dagsböter, sammanlagt 20 000 kronor.

Serien visades senare i stället på Kanal 5 år 2009 och sammanlagt har tre säsonger sänts på kanalen.

Förra sommaren 2011 spelades den fjärde säsongen in och skulle då sändas  på hösten 2011, men av någon anledning blev det inte så.

Premiär sattes sedan till maj 2012 och Kanal 5 gjorde en pr-kampanj för  det nya programmet. Sex avsnitt skulle sändas på måndagar med premiär den  28 maj med André Wickström som programledare och bland andra  Fredrick Federley, Färjan-Håkan Hallin, Anna Book och Jakob Öqvist skulle gästa programmet.

Men återigen sändes inte programmet och flera av deltagarna i programmet blir  allt mer frustrerade på Kanal 5 för att de inte ger någon info om när  programmet ska sändas.

Skådespelaren Carl Andersson var en av deltagarna i fjärde säsongen av Kanal 5:s humorprogram "Ballar av stål".

– Jag sprang runt och promotade programmet till alla jag kände, men när  det inte sändes så undrade alla om jag bara hade ljugit att jag ens hade  spelat in det, säger han till Resumé med ett skratt.

Han poängterar att han redan har fått betalt för sin medverkan, men att  det frustrerande är att de dörrar som skulle öppnas i och med hans  medverkan i ett uppmärksammat tv-program nu har stängts.

– Det var en stor grej för mig. Jag höll på att skriva på ett manus  sedan innan och när jag kom in där öppnades dörrarna. Jag presenterade  mina saker för stora elefanter i branschen, som sa att jag skulle vänta  tills att jag kommer i bild och får tv-tid och pitcha det då.

– Nu har jag väntat och väntat. Jag har varit i kontakt med Kanal 5  flera gånger, men utan att få ett svar. Strix har ju släppt det och sålt  det till Kanal 5, men de har inga svar. Jag tycker det är konstigt då  jag vet hur mycket sådana här produktioner kostar.

Carl Andersson menar att även flera av de andra deltagarna känner  frustration. När han i slutet av oktober mejlade programledaren och  komikern André Wickström fick han till svar:

”Har ingen aning själv heller. Jag tror att de inte kommer visa det  överhuvudtaget. Kanske på nätet? Men de skulle visa det i somras men så  kom OS i vägen eller nåt så tror själv att kanalen släppt programmet.  Vilket är synd. Det var ändå helt underhållande så lite trist att det  inte sändes.”

Dan Panas, presschef på SBS TV, säger till Resumé.

– Vi är i den lyxiga positionen att vi har en säsong av Ballar av stål  som vi har möjlighet att visa när vi bedömer att läget är som mest  optimalt tablåmässigt.

Varför har det skjutits upp flera gånger?
– Det är inte ovanligt att att det kan gå tid mellan  inspelningstillfället och visningstillfället. När det gäller tidlös  humor som "Ballar av stål" är ett år inget dramatiskt.

Enligt uppgifter till Resumé kommer fjärde säsongen av "Ballar av stål" att sändas 2013, men det är inget Dan Panas kan bekräfta för tillfället.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Kanal 5Ballar av stål

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.