Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Det är bara att kämpa på"

Publicerad: 3 april 2011, 08:13

I helgen spelas de första matcherna i årets fotbollsallsvenska och imorgon är det dags för ännu en premiär – fotbollsmagasinet Fotbollsmåndag som är tillbaka på TV4 efter två år i SVT. Resume.se har pratat med programledaren Patrick Ekwall.


Patrick Ekwall Foto: Pär Bäckstrand/TV4

När Resume.se får tag i en förkyld Patrick Ekwall sitter han i bilen på väg från en inspelning.
– Jag har varit sängliggande några dagar, idag är första dagen jag är uppe och kör på riktigt. Men det är så det är, det är bara att kämpa på.

Hur känns det inför premiärprogrammet på måndag?
– Det känns spännande, det ska bli jäkligt roligt.

Och fotbollspremiären?
– Alla premiärer är alltid bra oavsett om det är allsvenskan eller en match i division fem. Gräset är grönt, alla är glada och fulla av förväntan.

Vilka vinner i år?
– Elfsborg, de har ett bra lag och kommer förmodligen inte tappa så många spelare över sommaren som Malmö eller Helsingborg.

Spelare att hålla koll på?
– Jag är nyfiken på Majeed Waris i BK Häcken. Han var med redan förra säsongen och har gjort mycket mål nu på försäsongen. Honom tror jag mycket på. Sedan ska det bli spännande att se Oskar Hiljemark i Elfsborg som det snackats om mycket nu innan säsongen.

Du har gjort en del porträttintervjuer med utländska spelare inför säsongen. Hur har det varit?
– De är alltid lika roliga att göra, ofta är ju de nya, utländska spelarna tacksamma för uppmärksamheten.

Vad tycker du om att TV4 inte får visa några matcher i år?
– Det är bara att acceptera. Canal Plus är en kompis till oss och spelar i samma lag så att säga. Det är inget konstigt med att man väljer att lägga all fotboll där.

Han fortsätter:

– Sedan är det ju så det är med all fotboll. Man tvingas lägga sändningarna i premium-kanaler. I den bästa av världar skulle all sport vara i kanaler där man slapp betala. Men nu är rättigheterna så fruktansvärt dyra att det inte finns någon möjlighet att göra på något annat sätt. Det är trist men vad ska man göra?

Du har ju börjat skriva krönikor för Expressen, hur har responsen varit?
– Jag har fått god respons från både läsare och uppdragsgivare. Uppdragsgivaren säger väl i och för sig alltid att allt är bra, ha ha. Responsen har varit god. Jag ska faktiskt sätta mig och skriva en krönika nu så fort jag kommer fram.

Programmet Fotbollskanalen Europa, som även det leds av Patrick Ekwall, fick i dagarna Svenska Fans pris Guldskölden för Årets Magasinprogram.

Christian Ström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.